Výstava je postavena v duchu „otevřete oči a nastražte uši, když procházíte lesem". Doprovodné texty na stanovištích vypráví o zajímavostech týkajících se jednotlivých zvířat; nejsou jen strohým konstatováním, kde zvířata žijí a čím se živí.

O sobotách 13. a 27. února bude v centru probíhat doprovodný program v podobě dílen, kdy si děti, ale i dospělí, budou moci vyzkoušet svou znalost naší přírody nebo si vyrobit zvířecí masky, založit herbář či si nechat na obličej namalovat své oblíbené lesní zvíře.

Každý exponát má vytvořen svůj jedinečný QR kód, který se po načtení změní v malou příručku o zvířeti včetně možnosti přehrát si zvuk konkrétního zvířete či ptáka.

„Únor je měsícem, kdy děti nemají zas tak moc možností najít zábavu. Když je sníh, je to fajn. Ale v Praze je sněhu obvykle pomálu. Proto jsme se rozhodli pozvat je na návštěvu do lesa," řekla Renata Nejtková, marketingová manažerka obchodních center společnosti Tesco Stores.

Blízký pohled na život v českém lese

„Výstava Lesní království nabízí dětem netradiční a především blízký pohled na život v českém lese. Pro školy je navíc připraven speciální pracovní sešit s otázkami, které pomohou oživit studium přírodovědy na základní škole," dodala Nejtková.

Výstava se v pondělí 29. února z Edenu přestěhuje do Liberce, následně do Opavy a Ostravy, Plzně a v květnu se vrátí znovu do Prahy, konkrétně do Obchodního centra Letňany. Součástí výstav bude i soutěž o zajímavé tematické dárky. Veškeré podrobnosti k akci jsou uvedeny ZDE.

Čtěte také: Výstava Les - příběhy stromů a lidí přilákala za tři týdny 1500 návštěvníků