„Setkal jsem se v Praze s orchestrem, se kterým budeme vystupovat během turné. Dostal jsem na něj doporučení od mého přítele a skladatele Hanse Zimmera, který s nimi spolupracoval. Orchestr je výborný," uvedl Howard.

Spolupracoval s H. Zimmerem 

Americký rodák J. N. Howard se skladatelem Zimmerem vytvořil hudbu k batmanovským filmům Temný rytíř a Batman začíná. Nyní Howard pracuje na očekávaném snímku Fantastická zvířata a kde je najít, který má být volným pokračováním kouzelnické ságy o Harrym Potterovi. Film, jehož předlohu napsala J. K. Rowlingová, bude mít premiéru na podzim.

Howard má na svém kontě osm nominací na Oscara, čtyři nominace na Grammy a stejný počet nominací na Zlatý glóbus. Složil hudbu k více než 120 filmům.

Skladatel představí nejslavnější skladby 

V tuto chvíli se připravuje na koncertní turné, které se uskuteční v roce 2017. Howard za dirigentským stolkem povede ČNSO, se kterým představí nejslavnější skladby své tvorby.

Pro ČNSO jde o další spolupráci s významným světovým skladatelem filmové hudby. Vedle Zimmera ČNSO vystupoval také s Enniem Morriconem, se kterým navíc natočil Oscarem oceněnou hudbu ke snímku Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina.

Orchestr bude také v této sezoně mimo jiné spolupracovat se skladatelem Dannym Elfmanem na programu Ukradené Vánoce Tima Burtona, který v Praze uvede 13. prosince.

Čtěte také: Laurie Andersonová uvede v Divadle Archa svůj film Psí srdce