Uplynulo již sedm let od chvíle, kdy Axl Rose naštval fanoušky svou nedochvilností. Tentokrát show startovala přesně na čas.

Kudrnatá ikona

Oproti té v roce 2010 potěšila přítomností prvotřídní kytarové ikony Slashe. Že z něj mají fanoušci radost předvedli i při představování ansámblu. Kudrnáč v klobouku si vysloužil největší aplaus. Po celou dobu bavil nekonečnými virtuózními sóly a publikum mu odpustilo i dva nepřesné nástupy.

Zdroj: Youtube

Axl nebyl ve formě

Naproti tomu Axl v Praze nebyl příliš ve formě. Jestliže loni všem vyrazil dech jakožto záskok v AC/DC, ve své mateřské kapele v některých písních zpíval na půl plynu.

Často také špatně vyslovoval a intonoval. Jeho hlas zněl nejistě. Jako by si už v některých vyšších polohách nevěřil. Přesto rozhodně nešlo o žádnou tragédii. Hlas mu stále slouží, jen ne tolik, jako v mládí.

AXL ROSE z Guns N' Roses hostuje s AC/DC na aktuálním turné.
REPORT: Axl to s AC/DC zvládl. Překvapil hlasem a zbytečně se nepředváděl

Zajímavě zněly nižší polohy jeho vokálu v písni Sorry, jež nejsou pro jeho projev typické.

Výběr skladeb byl obdobný jako v roce 1992 na Strahově, jen jich bylo více. Překvapily i čtyři kusy z neslavné desky Chinese Democracy z roku 2008, jež se stala nejdražším albem historie a z členů, kteří ji nahrávali, zůstali na pódiu jen dva.

Covery od Wings i Who

Přibyly rovněž cover verze hitů Pink Floyd, McCartneyho Wings, The Who, Misfits nebo Soundgarden. Nesměly samozřejmě chybět ani Knockin' on Heaven's Door od Boba Dylana a v posledním roce Axl nemůže opomenout ani připomínku, že je také člen AC/DC v podobě skvělé rockandrollové vypalovačky Whole Lotta Rosie.

Zdroj: Youtube

Zadní část publika zůstávala povětšinou stoická. Jen při velkých hitech jako Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine nebo Paradise City se začaly vlnit i poslední řady.

Rok po tom, co se Axl Rose představil na letišti v Letňanech 
s AC/DC, přiveze na místo činu 
4. července svou kapelu Guns N' Roses v rámci turné Not In This Lifetime Tour. Do kapely se loni vrátil oblíbený kytarista Slash 
a baskytarista Duff McKagan.
Guns N' Roses jsou tu: Axl Rose už nechodí pozdě a se Slashem se usmířil

Je třeba říct, že není jisté, jestli pro běžného posluchače, který není skalní příznivec, není tříhodinový program až příliš dlouhý. V setlistu byla místa, která mohla nudit. Přesto, kdo vydržel až do konce, přídavky byly opravdu pikantní a nabušené. Vystoupení gradovalo.

Oblíbené balady

Velké nadšení vyvolaly i dvě balady Patience a November Rain, při které přišla konečně i zajímavá pódiová show v podobě zlatého deště a na obrazovkách se objevil pršící efekt.

Kapele, jako je Guns N' Roses, příliš nesluší venkovní koncert. Jejich pódiová prezentace by více vynikla v hale. Ve světlém prostoru zanikla hrstka pokusů oživit produkci, například malé ohňostroje a světelné prvky.

Koncert americké skupiny System of a Down v O2 Aréně,
RECENZE: System of a Down řádili v Praze bez zbytečných kudrlinek a řečí

Rockandrollová legenda ovšem dokázala, že ještě nepatří do starého železa. Je to rozhodně jedna ze skupin, které psaly historii moderní hudby. Zůstává otázka, jestli ještě svoje fanoušky překvapí novou nahrávkou, která nechá zapomenout na velice drahý průšvih zvaný Chinase Democracy. Po usmíření dvojice Axl a Slash se to očekává.