Tenkrát na Západě, Profesionál nebo Osm hrozných. Spojujícím článkem těchto a mnoha dalších filmů je italská ikona Ennio Morricone, jehož skladby mnohokrát i předčily jejich vizuální stránku. Legenda filmové hudby letos již podruhé vystoupí v české metropoli. A údajně to bude vůbec naposledy.

Před jubileem

Ennio Morricone překvapivě oznámil, že příští rok, kdy oslaví kulaté jubileum, již ve velkých halách vystupovat nebude. Letošní turné tak je skutečně rozlučkové a Prahu nemohlo minout.

Zdroj: Youtube

Maestro totiž miluje místní skvělé fanoušky, kteří mu tady již čtyřikrát aplaudovali. Zároveň je dlouhá léta umělecky propojen s Českým národním symfonickým orchestrem. Právě s tímto tělesem nahrál hudbu k oceňovanému filmu Nejvyšší nabídka, ale také pro již zmíněný oscarový hit Osm hrozných. Tehdy dokonce vzal do Prahy na návštěvu i režiséra snímku Quentina Tarantina.

Pro koncert Goodbye Prague připravuje Morricone speciální program, kterým jistě potěší své věrné fanoušky. Společně s Českým národním symfonickým orchestrem bude opět vystupovat také mnohočlenný pěvecký sbor a sólisté. Celkově bude na jevišti více než dvě stě hudebníků a zpěváků. 

Adam Plachetka
Adam Plachetka: Nazrála doba, abych si dovolil podniknout nadžánrový výlet