„V Česku je Anka známý především jako autor svého největšího hitu Diana, který díky textu Zdeňka Borovce a interpretaci Milana Chladila zlidověl. Píseň vyšla na desce už v roce 1957," připomněl Zvoníček. Vstupenky v ceně od 1090 korun na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketportál.

Anka je autorem mnoha světových hitů. Například nejslavnější Sinatrova píseň My Way náleží právě jemu, stejně jako hit Toma Jonese She's a Lady. Úspěch měla také jeho spolupráce s ‚králem popu' Michaelem Jacksonem. Pro něho napsal skladbu This Is It, která dala jméno Jacksonově již neuskutečněnému turné. Anka také stál za startem kariéry současné swingové hvězdy Michaela Bublého, kterému v roce 2003 koproduko­val album.

V roce 2005 Anka zaujal hudební odborníky albem Rock Swings, na kterém přezpíval 14 slavných rockových či popových melodii ve speciálním swingovém aranžmá. Pro této nahrávce lze například najít Tears in Heaven Erica Claptona, Everybody Hurts od R.E.M., Smells Like Teen Spirit z repertoáru Nirvany nebo Lovecats britských The Cure.

Čtyřiasedmdesá­tiletý rodák z Ottawy má od začátku 90. let americké občanství. V bývalém Československu vystoupil už v roce 1966. Loni nadchnul zaplněné pražské Kongresové centrum, kde vystoupil se čtrnáctičlenným big bandem v rámci celosvětového turné Love Never Felt So Good.