Tato veleúspěšná show představí sonety Williama Shakespeara v naprosto jiném světle. Glover z nich totiž udělal hip hop!

"Devon je výjimečným umělcem. Předvedl Shakespearovy sonety v hip hopovém kabátě napříč Spojenými státy americkými a v dalších zemích tak různorodých, jako Jamajka, Nizozemí, Bermudy či Kanada," řekl umělecký šéf divadelního souboru Prague Shakespeare Company Guy Roberts, který do Prahy Devona pozval.

Devon se objevil v televizním pořadu „The Today Show", o kterém producent prohlásil, že „nikdy neobdrželi tolik pochvalných ohlasů". Před nedávnem Glover získal cenu „The L. A. Times Inspirational Poetry" v anglickém Stratfordu.

Tvůrčí workshop

Kromě středečního večerního představení je připraven i tvůrčí workshop, který se uskuteční o den dříve, tedy v úterý 25. listopadu od osmnácti hodin také v Divadle Kolowrat. Jde o interaktivní úvod k Shakespearovým sonetům v hudebním žánru, se kterým se účastníci mohou ztotožnit.

"V tomto šedesátiminutovém workshopu Devon rozebírá a překládá sonety tak, že učí jejich význam a strukturu prostřednictvím hip hopu, zatímco všechny vtahuje do děje prostřednictvím pohybu, zpěvu a vzájemné interakce. Tak můžou účastníci workshopu vyjádřit a rozebrat smysl sonetu, jeho literární prostředky i prvky struktury," upřesnil Guy Roberts.

V závěru studenti dostanou příležitost společně vytvořit a předvést vlastní hip-hopové sonety se Sonnet Manem. Vstupenky jsou k dostání na www.pragueshakespeare.cz.