Nastudování jedné z nejoblíbenějších komedií alžbětinského dramatika se tu objeví v překladu Martina Hilského a v režii Kateřiny Duškové. V dvojrolích Hippolyty - Titanie a Thésea - Oberona se představí Iva Pazderková a Jiří Racek, v rolích milenců uvidí diváci Anetu Krejčíkovou, Elizavetu Maximovou, Vincenta Navrátila a Gustava Haška. Puka budou alternovat Jakub Albrecht a Lukáš Adam, Klubka Jakub Slach a Ctirad Götz.

Sen je letošní třetí premiérou

Početné herecké obsazení doplní tanečníci a akrobaté z týmu Cirku La Putyka, kteří v rolích elfů a víl diváky přenesou do čarovného světa. Režisérka Kateřina Dušková ke spolupráci přizvala choreografku, akrobatku a tanečnici Zuzanu Havrlantovou, scénografa Hynka Dřízhala a kostýmní výtvarnici Kristinu Novákovou Záveskou, autorem hudby je Darek Král.

Sen noci svatojánské bude třetí premiérou Fidlovačky v této sezoně. Po komediích Famílie a Umění vraždy od současného autora Joa Di Pietra se tu tak objeví největší divadelní klasika.

"Na letošek připadá 400. výročí Shakesperova úmrtí. O minulém víkendu jsme mu věnovali i Noc divadel, na které jsme spolu s diváky představili CD s jeho Sonety, zhudebněnými Danielem Dobiášem a nazpívanými našimi herci," řekla novinářům dramaturgyně nuselské scény Adéla Šotolová.

Čtěte také: Do Prahy po více než pěti letech dorazí skupina Rammstein