„Inspiraci k námětu Červeného Kukiše mi přinesl život sám - a především nespokojenost s absurdností současné politické situace," uvedl Deutsch. Celá hra je pojata jako natáčení televizní talkshow, do kterého vstupuje režisér hry. S pozměněnými jmény v něm figurují známé osobnosti české politiky a společnosti. Ve hře vystupují zcela neschopní novináři, část děje se odehrává v televizním pořadu Václava Pukavce, který si jednou pozve i Kukišova mluvčího Pavla Vlčáčka. Název hry v sobě nese výrok Babiše, který v lednu odmítl vysvětlovat do detailu své majetkové poměry a doplnil to slovy "sorry jako".

Ilustrační foto.
Divadelní satira Červený Kukiš odradila sponzory, řekl autor hry

Partnerku Kukiše ztvárnila Pavla Drtinová 

„Naším cílem je především diváka pobavit, proto jsme zvolili formát, který klade nároky jak na herce, tak na scénografii a techniku. Kombinace reálných situací z natáčení TV talkshow s živým zpěvem a tanečními výstupy herců připomíná fantaskní kabaret," uvedl režisér Ivo Šorman.
Partnerku Kukiše vystupujícího v rudém kabátě s kapucí a maskou na obličeji ztvárnila Pavla Drtinová, kterou znají diváci například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo jako představitelku hlavní role v divadelní hře Anna Karenina v divadle Kampa. V dalších rolích se představí Veronika Svozílková, Jakub Fišer i autor námětu Deutsch. Choreografii vytvořila tanečnice Klarisa Pivodová.

Vršovické divadlo Mana. Ilustrační foto.
Vršovické divadlo Mana chystá politickou satiru Červený Kukiš - Sorry jako!

Aktuálním politickým děním se inspirovalo i zlínské divadlo 

Na začátku letošního roku vznikla také politická satira Divadla Komediograf v Brně s názvem Parta hic znovu zasahuje. Na paškál si tvůrci vzali zejména hradního kancléře Vratislava Mynáře, mluvčího Jiřího Ovčáčka a bývalého protokoláře Jindřicha Forejta.
Loni na podzim se aktuálním politickým děním nechalo inspirovat i Městské divadlo Zlín, kde vytvořili politicky nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček. Tvůrci v něm reagovali především na okolnosti nevyznamenání Jiřího Bradyho a s ním souvisejících výroků hradního mluvčího Ovčáčka a tehdejšího ředitele protokolu Forejta. Podobně v roce 2012 A studio Rubín představilo Blonďatou bestii, jejíž předloha byla v odposleších členů strany Věci veřejné, zejména poslankyně Kristýny Kočí.

Derniéra nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček přenášeného do kina.
Derniéru kabaretu Ovčáček čtveráček vidělo v kinech přes 17 tisíc diváků