„Desku komentovat nebudu, protože mluví sama za sebe. A mluví přesněji, než bych to řekl v rozhovoru. Není třeba nic dodávat, všechno jsem vyjádřil veršíky a hudbou," řekl Landa, proti jehož hostování v Národním divadle Brno před časem protestovala část brněnské kulturní obce. Některým lidem vadila jeho skinheadská minulost a údajně xenofobní postoje.

Letos v květnu Landa zveřejnil text písně, která se měla stát hymnou k oslavám 700 let od narození císaře Karla IV. Po kritice, která se na něho snesla kvůli jeho kontroverzní minulosti, nedovolil skladbu k oslavám použít a věnoval ji na sbírku pro opravu zvonů kostela v Praze na Karlově.

Na novince Žito si Landa napsal hudbu a texty sám, výjimku tvoří pouze úvodní lidová píseň Bývali Čechové a duet s Václavem Noidem Bártou To je válka!, k němuž hudbu napsal Bárta. Na albu najdeme koncertní verzi hitu Šmouha, historické Neklidné nebe a Král Karel i mystické skladby Uruz, Lagu a Raidó. „Písně vznikaly v průběhu pěti let, CD jsem nijak zvlášť nechtěl, ale nebránil jsem se jeho vzniku. Hudba musí být radost, nahrávka Nigredo byla poslední deskou, kdy jsem muzikou živil celou rodinu," podotkl Landa.

Na akci v pražských Letňanech 12. září s názvem Velekoncert očekávají návštěvu přibližně 40.000 lidí. Program budou tvořit písně z celé Landovy kariéry. „Z části to bude příběh o mé mentalitě a mém životě," sdělil Landa.

Velký koncert v Praze je další z řady ‚sedmi kejklí', které se Landa zavázal splnit. „Nemusíte ty cíle splnit, ale musíte se o to na sto procent pokusit," dodal Landa, který má na kontě přes 1,2 milionu prodaných desek, stojí i za muzikály Krysař, Tajemství, Touha a naposledy Klíč králů.