Jednu ze čtyř hlavních postav ztvární britský herec Gordon Alexander, oznámila Alice Titzová ze společnosti 2media.

"Natáčení se v Praze uskuteční díky investičním pobídkám Státního fondu kinematografie. Čínský štáb tu utratí přes 50 milionů korun," uvedl Radomír Dočekal z filmové produkční společnosti Milk and Honey Pictures, která je koproducentem filmu. Ten podle něj bude devadesátiminutovou reklamou na malebná zákoutí a památky Prahy.

"Sü Ťing-lej se jako první žena v historii stala členkou čínského klubu filmových režisérů, kteří dokázali za jeden film vydělat v kinech více než sto milionů jüanů (přes 330 milionů korun). V Číně patří k největším hvězdám. Dosud natočila pět celovečerních filmů, za které získala řadu domácích i mezinárodních ocenění. Ke svým filmům píše scénáře a zároveň v nich sama hraje - nejinak je tomu v případě novinky Jen my víme kde," uvedla Titzová.

Záhadou opředený příběh provází celé vyprávění

Hrdinkou romantického příběhu je čínská dívka Ťin Jing, která odjede studovat do Prahy, kde kdysi žila její babička. Spřátelí se s čínským mladíkem, který v Praze pobývá několik let. Při pátrání po stopách z babiččina života získá ztracený dopis od neznámého muže - jejich záhadou opředený příběh provází celé vyprávění.

Dívka se s ním nakonec setká na tajném místě v centru Staré Prahy, kde se s babičkou scházel. V pátrání mladé Ťin pomáhá čínský přítel a pár se sbližuje. Vztah se však vyvíjí pomalu, protože ani jeden nemá odvahu projevit hlubší cit.

Možná motivace Číňanů k návštěvě Česka

"Lokality hostící milostné příběhy se často stávají jejich symbolem a atraktivním turistickým cílem. Film se bude natáčet na Malé Straně a Starém Městě, Prahu zobrazí jako mezinárodní kulturní metropoli, místo setkávání studentů z celého světa.

Snímek má díky svému žánru, prostředí a obsazení potenciál oslovit miliony čínských diváků. Pro některé z nich se pak dost možná stane motivací k návštěvě Česka," dodala Titzová.

Společnost Milk and Honey Pictures vznikla v roce 1996, zaměřuje se na mezinárodní koprodukci filmů a televizních minisérií. Spolupracovala například na filmech Děti Duny, Anna Franková nebo pokračování upírského hororu Blade II: Bloodlust. Má kanceláře v Los Angeles a Praze.