Zahájení přehlídky na nádvoří Chodovské tvrze obstará působivý orchestrální koncert. Organizátoři akce se rozhodli uspořádat většinu festivalu, včetně úvodního večera, pod širým nebem.

Vystoupení se rozběhne v 20 hodin a hlavní pozornost bude upřena na Jaroslava Svěceného, který společně se svojí dcerou Julií, zahraje známé skladby Antonia Vivaldiho a Johanna Sebastiana Bacha.

Šanson a mluvené slovo

Jedním z vrcholů festivalu by se hned o den později mělo stát vystoupení Soni Červené. Mezinárodní pěvecká a herecká legenda se v Chodovské tvrzi představí úplně poprvé. Spolu se Svěceným budou jejími partnery vynikající akordeonisté Ladislav Horák a Markéta Laštovičková.

Také v dalších dnech bude mít přehlídka co nabídnout. 19. července přijde na řadu jediná letošní festivalová novinka. Bude jí vystoupení propojující krásu šansonu a mluveného slova. Během večera se posluchači mohou těšit na umělecký recitál legendární české herečky Hany Maciuchové.

O den později Tóny Chodovské tvrze skončí. Festival na nádvoří romantického zámečku uzavře slavnostní koncert Jaroslava Svěceného v doprovodu orchestru Cigánski Diabli.

Čtěte také: Houslista Jaroslav Svěcený: Jaká místa mám v Praze rád