Kromě obrazů, které věnovali třeba Jiří Petrbok, Petr Písařík, Michael Rittstein nebo Roman Franta, se aukce účastní i tatéři. Jejich návrhy si mohli do 10. září zájemci vydražit on-line a v sobotu budou na akci přeneseny na kůži svým novým majitelům. Na místě se ale bude tetovat i spontánně.

Akcí chtějí motivovat i inspirovat

„Forest.inkem chceme nejen poukázat na to, co se děje ve světě, hlavně bychom si přáli touto akcí motivovat a inspirovat lidi," říká tatérka Petra Hlaváčková, která za nápadem uspořádat charitu stojí. „Ať je to znečištěná řeka, nedostatek peněz v místním dětském domově nebo třeba ničení pralesů v Ekvádoru – tyhle věci se náš všech týkají a tvoří svět, ve kterém žijeme.Touto akcí chceme ukázat, že každý z nás může přispět ke změně a že i ta nejmenší pomoc se počítá," říká tatérka.

O centrum se bude starat Čech

Aukce by měla pomoci s koupí pozemku v okolí přírodní rezervace El Paraíso v Ekvádoru, její ochrany a vybudování vzdělávacího centra s botanickou zahradou, o jehož provoz se bude starat Čech Roman Kollár, který v Ekvádoru trvale žije. Jedním z jeho cílů je vybudovat místo, kde si návštěvníci seznámí s důležitostí a křehkostí pralesních ekosystémů.

Rozlohou relativně malý Ekvádor zasahuje několik odlišných zeměpisných zón s naprosto rozdílnou faunou a flórou. V Amazonii, která se zčásti nachází i v Ekvádoru, žije obrovské množství druhů rostlin a divoké zvěře, včetně vzácných druhů ptáků, opic a obojživelníků. V lesích žijí domorodé kmeny, z nichž mnohé před několika desetiletími neměly kontakt s okolním světem. Pod amazonskými lesy v Ekvádoru se však zároveň ukrývají stovky milionů barelů nafty, které přitahují těžaře.

Čtěte také: Semínkovny nabízí pěstovat rostliny stejně jako naši předkové