Semifinále přineslo zajímavý hokej, ale výsledky zápasů byly poměrně jednoznačné. VŠE s převahou rozstřílela ČZU 8:2, druhý finalista UK měl o něco těžší práci, když si poradil s ČVUT v poměru 7:4. „No tak ona to zas taková brnkačka nebyla,“ popisuje zápas brankářská dvojka VŠE Petr Pachovský. „Hodně nás podržel Martin Štěpánek v brance. Zemědělka má silné mužstvo, ve kterém jsou i hráči ze Sparty, kteří nás v zápase dost zlobili,“ dodává.

V dresu VŠE nastoupí také jediná hráčka soutěže, Kateřina Pipková, která když nenastupuje za VŠE obléká barvy pražské Slavie. „Je to skvělé oživení,“ říká Petr Pachovský.  „Když se podíváme třeba na náš poslední výsledek ze semifinále Hokejové bitvy nebo z akademických mistrovství, kde za nás hrála, tak je jasně vidět, že je platnou součástí týmu. Všechny zápasy odehrála ve velké pohodě a s chlapy si na ledě v ničem nezadá,“ chválí svou spoluhráčku brankářská dvojka VŠE.

Kvalitní diváckou kulisu v Tipsport Aréně by měl zajistit vysoký počet studentů zúčastněných škol. „Aby bylo poznat, komu lidé fandí, má každý tým přidělenou barvu,“ říká Štěpán Krpata, který organizuje Hokejovou bitvu na VŠE. „Fanoušci ČVUT by měli dorazit v modré, ČZU v zelené, UK v červené a příznivci VŠE v bílé barvě,“ zve diváky do ochozů Krpata.

Petr VANČURA