Pokud byste se v loňské sezoně zeptali Hlinky a spol. na neoblíbeného soupeře, zřejmě by padlo i jméno včerejšího soupeře. Ani jednou totiž Vítkovice v základní části nedokázali porazit. A na startu nového ročníku se série neúspěchů natáhla. „Asi na ně neumíme,“ posteskl si Petr Vrána.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Sparta těsně přehrála houževnatého nováčka

Zpátky na zem 

Kalousovi svěřenci odstartovali extraligu dvěma výhrami nad Pardubicemi a Jihlavou. Ani jeden ze zápasů nezvládli sparťané s přehledem, ovšem i přes drobné problémy vždy nalezli cestu za vítězstvím. Tentokrát přišel tvrdý náraz.

„Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, což se nám ale dařilo jen asi deset minut. Pak jsme dostali dva góly, začali panikařit, hráči se na ledě potulovali a jen se to na nás valilo,“ okomentoval prohru asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Sparťanská defenziva pracovala naplno, góly inkasovala až v závěru. „Úklidu“ před gólmanem Samim Aittokalliem se výborně zhostil i Petr Kalina.
Vítězný start. Sparta přehrála Dynamo

Hráči neunesli rychlou ztrátu 

Zálusk na bodový zisk si sparťané doopravdy nemohli dělat příliš dlouho. V závěru první třetiny nastartovali domácí svůj brankostroj, o který se nejvýrazněji zasloužil autor hattricku David Květoň.

„Nechápu takový výkon, přijeli jsme sem po dvou úspěšných utkáních. Hráči neunesli rychlou ztrátu. Faulovali jsme, všude byli pozdě a to nás frustrovalo,“ rozladeně povídal Nedvěd.

Nezodpovědná obrana

Na první utkání v dresu s velkým „S“ bude chtít velmi rychle zapomenout David Honzík. Letní posila z Karlových Varů nedostala od defenzivy dostatečnou podporu. Puk ze sítě musel lovit rovnou šestkrát.

„Nehráli jsme zodpovědně dozadu. Nechali jsme je hrát a oni si s námi dělali, co chtěli. Viděli jsme, že se stačí nesoustředit pár chvil a je po zápase. Snad se poučíme,“ doufal zkušený forvard Vrána.

Dominik Uher.
Sparťané se trápili. Pražského rivala přemohli až v prodloužení