"V prvním zápase to ale byla trošku jiná Plzeň. Byli rozhození a nefungovalo to u nich tak, jak chtěli. My jsme tam zahráli dobře, věřili jsme si a vyšly nám přesilovky. Dnes to bylo jiné, ale odbojovali jsme to. A i když jsme nezvládli přesilovky, tak jsme na dva góly vyhráli," řekl Vrána novinářům a poukázal tak i na nevydařený vstup Plzně do sezony.

Sparta měla dvě třetiny lehce navrch, i díky řadě neproměněných šancí ale vedla jen 2:0 a v závěru byl duel dramatický. "Škoda, že jsme nezvládli ty přesilovky. Tam jsme to mohli urvat na naši stranu a mohlo to být klidnější. Jinak jsme ale hráli zodpovědně, obětavě, zblokovali jsme spoustu střel a zasloužili jsme si vyhrát," zhodnotil jedenatřicetiletý útočník zápas a jako další důvod úspěchu uvedl spolehlivý výkon brankáře Tomáše Pöpperleho.

Trefa číslo dvanáct

Vrána si připsal dvanáctou trefu a osamostatnil se tak na čele klubové tabulky střelců.

"Šel jsme na led ze střídačky a kluci bojovali o puk v rohu. První, co mě napadlo bylo, že zkusím jen vystřelit a překvapit ho rychlou střelou a spadlo to k tyči. Byla to ale dobrá práce kluků, kteří napadali," ocenil pomoc spoluhráčů.

Sparta tak vyhrála již pošesté za sebou a posunula se na páté místo tabulky. "Je to skvělé, ale liga je tak vyrovnaná, že šest výher v řadě nás neposouvá nijak daleko. Člověk dnes musí vyhrávat pravidelně a když prohraje, tak nesmí prohrát vícekrát v řadě. Jsem rád za těch šest zápasů, ale musíme takhle hrát pořád," dodal Vrána.

TAKÉ ČTĚTE: Derby pro Třinec, Zlín ukončil mizérii. Olomouc si vyšlápla na Kometu