"Byla to strašná úleva. Když to tam padne, tak to hráče uklidní. Nejen mě. Vždy mě to nakopne a teď se budu snažit, aby to tam padalo častěji," řekl Polášek po středečním zápase, ve kterém si připsal čtvrtou branku v sezoně.

Předtím se trefil 29. listopadu proti Pardubicím. "Člověk se na to snaží nemyslet, ale v hlavě to má. Co s tím dělat? Já si mohu jen říct, ať více střílím. V šatně to mám ze všech stran. I trenéři mi to říkají. Musím na tom zapracovat," uvedl čtyřiadvacetiletý hráč, který byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším obráncem týmu.

Polášek rozhodl zápas v polovině třetí třetiny, dobře si však uvědomoval, že jasno o výhře Sparty mělo být již po druhé dvacetiminutovce. "Měli jsme vést alespoň 4:1, ale neproměňovali jsme šance. V šatně jsme si řekli, co musíme dělat, a jsme rádi, že jsme dali třetí gól ve třetí třetině. To nás zvedlo a uklidnilo. Pak už jsme věděli, že to musíme doklepat do konce," řekl urostlý bek.

Typický zlínský styl

Zlín se v Praze prezentoval svým typickým stylem hokeje: spoléhal na obranu, rychlé protiútoky a přesilové hry. "Oni takhle hrají vždy. Je to beton a pak si počkají. Dva slepené góly, které nám daly v přesilovkách, to je přesně jejich styl," podotkl Polášek.

Zároveň uznal, že výkon Beranů se oproti začátku sezony, kdy se jim nedařilo, výrazně zvedl. "Bylo to hodně znát. Už to není ten Zlín ze začátku sezony. Je vidět, že tam mají větší pohodu, vyhrávají a v tabulce se taky posunuli výše. Myslím si, že v play off to bude silný soupeř," konstatoval vítkovický odchovanec, který ve Spartě působí od ledna 2014.

Zatímco v předešlém utkání proti Liberci se Pražané prosazovali z brankoviště, tentokráte překonali odpor soupeře střelami od modré čáry. Podobně jako Polášek se trefil i Michal Čajkovský. "Každý zápas je jiný. Liberec to nezvládal v předbrankových prostorech, dnes naši útočníci odvedli parádní práci před brankou, že Káša (brankář soupeře Libor Kašík) nic neviděl," řekl Polášek.

Zápas pod širým nebem

Nyní už sparťané myslí na páteční zápas, v němž se v Brně pod širým nebem utkají s místní Kometou.

"Strašně se na to těším. Bude to parádní zkušenost. A nemyslím si, že jen já, ale celý tým," uvedl Polášek, jenž ze záznamu sledoval i předešlý zápas Komety s Plzní, který se v provizorní aréně hrál v neděli.

"Sami nevíme, jaké tam budou teď podmínky. Víme jen obecné věci. Každý si to ale zažije, až poprvé vstoupí na ten led," dodal Polášek, jenž si podmínky za Lužánkami se spoluhráči vyzkouší až na pátečním rozbruslení před samotným zápasem.

Čtěte také: Sparta zvládla dohrávku a polepšila si na druhé místo, Zlín přišel o sérii