Zlín mohl otevřít skóre v šesté minutě, ale Bukarts při Cingelově vyloučení sám před Pöpperlem neuspěl. Berani měli v nadále mírně víc ze hry a obrovskou šanci měl Šťastný, ale místo do prázdné brány zamířil pouze do tyče. Těsně před první pauzou nejprve domácí nedokázali dotlačit kotouč za brankovou čáru a Sparta zase neproměnila brejkovou situaci. „Minimálně první třetinu měl soupeř více ze hry, každopádně naštěstí pro nás selhával v koncovce," řekl sparťanský útočník Miroslav Forman.

Dlouho chyběly šance

Rychlý hokej pokračoval i v prostředním dějství, ale šance dlouho chyběly. Až ve 28. minutě předvedl sólo zlínský mladík Chytil, ale defenziva Spartu mu jej nedovolila dotáhnout. Další šanci měl Šťastný, ale znovu v zakončení neuspěl.

Poté si vzali slovo sparťané. Pech ještě v úniku neuspěl, Řepík už ale nabídku Vrány do prázdné brány využil. Vyrovnat mohli dobře hrající Zlínští při přesilovce, jenomže Šťastný ani napotřetí zblízka prázdnou bránu netrefil. Radovala se naopak Sparta a 39 vteřin před koncem druhé třetiny zvýšil Buchtele.

Forman si vychutnal Kašíka

„Ustáli jsme oslabení a následně jsme se dostali do vedení. Zlomový byl gól na 2:0, jenž přišel těsně před druhou přestávkou. Ve třetí části už jsme si výsledek pohlídali. Moc těžké to ale už nebylo, Zlín odpadl," doplnil Forman.

Závěrečné dějství ovládli Pražané. Třetí trefu Sparty přidal pohotovou dorážkou po Cingelově ráně Uher, pak se ještě trefili Kumstát a Forman, který si vychutnal Kašíka blafákem do bekhendu. „Asi bych si to dovolil ale i za vyrovnaného stavu. Ale určitě ta má branka byla velkou mírou z odevzdanosti Zlína," uvedl Forman. Ještě větší debakl mohl Zlínu uštědřit Vrána, zblízka ale nemířil přesně.

Čtěte také: Policie ohlídá fotbal i hokej, ale také masopusty

PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)Branky a nahrávky: 33. Řepík (P. Vrána, J. Hlinka), 40. Buchtele (Smejkal), 44. Uher (Cingel, Švrček), 50. Kumstát (Pech, Kalina), 52. Forman (Kumstát, Pech).
Rozhodčí: Čech, Šír - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:1.
Diváci: 5.204.
Sestavy:
Zlín: Kašík - Marušák, Řezníček, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, O. Veselý - Okál, Chytil, Kubiš - J. Ondráček, Ostřížek, Honejsek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Sparta: Pöpperle - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Piskáček, od 21. navíc Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher.
Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Hlasy trenérů po utkání 47. kola extraligy Zlín - SpartaRobert Svoboda (Zlín): „Pro nás to je asi krutý výsledek. Vstup do utkání se nám vydařil, půlku zápasu jsme hráli to, co jsme chtěli. Bohužel jsme nedali gól a bez toho to nejde. Trefa na 0:2 byla zlomová, Sparta je silný mančaft, kterému už jsme ve třetí třetině nemohli konkurovat."

Jiří Veber (Sparta Praha):
 „Měli jsme v první třetině velké štěstí, jelikož soupeř snad třikrát mohl dát gól do prázdné branky. Naštěstí jsme dali ke konci druhé třetiny dva góly a zbytek utkání už jsme dohráli přesně tak, jak jsme měli. Každopádně hokej se musel divákům líbit, soupeři jsme nabídli dost šancí."