Slavia uvedla, že viróza postihla od nedělního večera 22 hráčů a pondělní trénink musel být zrušen. Nejhůře na tom byl obránce Juraj Valach, kterého musela po cestě z nedělního zápasu v Olomouci odvézt sanitka do nemocnice v Pelhřimově. Většina ostatních hráčů by měla nastoupit.

Podle generálního manažera Olomouce Erika Fürsta je jediným problémem nedostatek volných termínů. "V dlouhodobé soutěži se takovým žádostem bez problémů vyhovuje, ale v baráži je termínová listina tak nahuštěná, že není kam uhnout. Hraje se neděle, úterý, pátek, neděle. Kam bychom ten zápas měli odložit?" řekl Fürst.

Řád to nedovoluje

Jedinou možností by podle něj bylo dohrát utkání po skončení baráže. "Ale to řád nedovoluje. Svaz by musel prodloužit baráž o týden, pak by nebyl problém. Byl bych nerad, aby to někdo vnímal jako nějaký faul z naší strany. Bavili jsme se o tom během pondělka s Vláďou Pitterem (šéf Slavie), říkal mi, že to zkusit musel," řekl Fürst.

Ve zbytku sezony se slávisté musejí obejít bez útočníka Tomáše Doležala, který má zlomenou ruku.

Slavia utrpěla v nedělním 3. kole baráže v Olomouci první porážku a v tabulce je třetí o dva body za vedoucími Hanáky. Pět bodů stejně jako Pražané má druhý Chomutov.