Hokejisté Českých Budějovic šli do druhého semifinále play off s vědomím, že slávisty porazili čtyřikrát v řadě, čemuž také odpovídal úvod utkání. Na Pražany rázně nastoupili a vypracovali si několik slibných šancí, v koncovce byli ale nepřesní. Stejně jako slávisté, kterým po střele Jiřího Ryse překazila radost tyč.

Čtěte také: Hokejisté Slavie, Českých Budějovic a Kladna jsou v semifinále 1. ligy

Slavia otočila zápas 

První zásadní moment tak nastal až ve 13. minutě, kdy po tvrdém střetu Štěpána Hřebejka s Petrem Tejralem musel být hostující útočník odvezen do nemocnice s otřesem mozku. Za pár chvil proměnil domácí Žiga Pavlin přesilovku a tvrdou ranou poslal Motor do vedení.

Ve druhé části Slavia přidala a zápas otočila. Nejprve srovnal střelou mezi gólmanovy betony Václav Krliš, přesně v polovině utkání pak ranou do šibenice zužitkoval početní výhodu jeho parťák Václav Pletka. V 36. minutě se pak se štěstím prosadil další slávista Martin Šagát, tentokrát při hře čtyř proti čtyřem.

Utkání mezi Jihlavou a Kladnem se proměnilo v bitvu 

Jihočeši se snažili odpovědět velkým tlakem ve třetí části, na obrat to ale nestačilo. Výsledkem byl pouze kontaktní gól z hole Vlastimila Dostálka, který se v přesilovce prosadil ranou z úhlu. Do Prahy tak hráči Budějovic pojedou za vyrovnaného stavu série.

Druhé utkání série mezi Jihlavou a Kladnem se stejně jako pondělní duel proměnilo v bitvu mezi hvězdnými útočníky Rytířů a domácím gólmanem Miroslavem Svobodou. Hbitý brankář skvělým výkonem opět držel hosty na uzdě a inspiroval spoluhráče, kteří si vypracovali mnohem více šancí než v pondělí.

Triumf Jihlavy pojistil Seman 

Tu první ale proměnili až v 25. minutě, kdy Josef Skořepa propálil vše před sebou. Následně sice mohlo být srovnáno, dravý Adam Kubík ale v úniku trefil pouze tyč. Středočeši si tak na první branku v sérii museli počkat do 37. minuty, kdy Svoboda inkasoval v oslabení po odrazu puku od zad jednoho z jeho spoluhráčů.

Ani tento okamžik ale hosty k výhře nenastartoval. V úvodu třetího dějství totiž hráli dvojnásobnou přesilovku i domácí, jimž prudkou ranou zajistil vítězství Jiří Říha. Triumf Jihlavy pak pojistili Filip Seman s Tomášem Jiránkem. Seman využil parádní přihrávku Čachotského, Jiránek zpečetil výsledek střelou do prázdné kladenské brány.

Čtěte také: Developeři: Ceny bytů v Praze se budou přibližovat západní Evropě