Domácí byli aktivní od úvodní buly, do první velké šance zápasu se však dostal hostující Přibyl. Kašík jeho brejk ale zlikvidoval. I nadále měli puk na hokejce především Berani, ale když Vlach zblízka branku přestřelil, zase z toho bylo z protiútoku přečíslení; proti Formanovi se ale dobře přemístil Kašík.

Sparta poté nevyužila úvodní přesilovku a Zlín jí za to potrestal. V první početní výhodě se tvrdou střelou prosadil Kotvan. Když poté v další velké příležitosti ztroskotal opět na Kašíkovi Hamilton, radovat se mohli Moravané. Lotyšský reprezentant Bukarts z rohu kluziště nahazoval puk do skrumáže v brankovišti a hostující brankář Pöpperle si jej srazil za svá záda.

Hned v úvodu druhého dějství zahrozil Buchtele, jenomže s přízemní střelou si Kašík poradil. I při vyloučení Kubiše Sparta párkrát zahrozila, gólově prosadit se však nedokázala. Zlínští byli mnohem produktivnější. Po nádherné akci na jeden dotek se sám před Pöpperlem ocitl Bukarts, který jistě zakončil a podruhé v zápase se zapsal mezi střelce.

A ze strany domácích to nebylo vše. Na 4:0 upravil po samostatné akci Maruna. Poté měli navrch hosté, jenomže měli problémy s nepřesnou kombinací a zejména s brankářem Kašíkem, který byl nejlepším hráčem zápasu.

Poslední třetina se prakticky dohrála jen z povinnosti. Více šancí měli Pražané, Kašíka však nepřekonali Hrbas ani Forman. S blížícím se koncem zápasu se hra je na ledě přitvrzovala. Domácí gólman ale byl i nadále bezchybný, v 53. minutě zlikvidoval hned sérii střel hostů. Zlín tak potvrdil zlepšení a v pátém utkání za sebou bodoval, čtyři z nich poté vyhrál.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (Zlín): „I když výsledek vypadá jednoznačně, tak si myslím, že utkání tak jednoznačné nebylo. V každé třetině byly strašně důležité momenty, kdy nás podržel brankář Kašík. Jeho dnešní výkon byl základem k úspěchu. K němu se pak přidali hráči, kteří proměnili šance a možná, že jsme byli trošičku lepší v té pracovitosti."

Zdeněk Moták (Sparta): „V zápase nám chyběla lehkost ve hře, lehkost při založení útoku, přechodu do středního pásma a samozřejmě i v koncovce. Ve srovnání s domácími, kteří dnes hráli výborný zápas, jsme tahali za kratší konec. Zlín hrál opravdu výborně a zasloužil si vítězství."

PSG Zlín – HC Sparta Praha 4:0

Branky a nahrávky: 12. Kotvan, 19. Bukarts (P. Holík), 28. Bukarts (P. Holík, Říčka), 32. Maruna (Kubiš). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Forman (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5005. Třetiny: 2:0, 2:0, 0:0.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec – Bukarts, P. Holík, Říčka – Ondráček, Maruna, Kubiš – Okál, Roman Vlach, O. Veselý – Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Sparta: Pöpperle – Švrček, Polášek, Eminger, Glenn, Hrbas, J. Mikuš, od 35. navíc Kalina – Přibyl, J. Hlinka, Buchtele – Kumstát, Pech, Sabolič – Netík, Klimek, Hamilton – M. Procházka, A. Kudrna, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Výsledky zápasů 28. kola

Karlovy Vary – Třinec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0), Vítkovice – Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), Liberec – Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Pardubice – Plzeň 2:4 (1:0, 0:3, 1:1), Chomutov – Mladá Boleslav 7:6 (2:2, 2:1, 3:3), Olomouc – Hradec Králové 1:2 (1:0, 0:0, 0:2).