"Od konce minulé sezony probíhala jednání, v určitých fázích velmi nadějná, s potencionálními partnery, kteří by mohli náš klub významně podpořit a pomoci naplnit rozpočet klubu s opětovným výhledem sportovního cíle postupu do nejvyšší soutěže. Do dnešního dne se však tato jednání nepodařilo finalizovat, což je mi velmi líto, a proto jsem nucen udělat toto zásadní rozhodnutí," uvedl člen představenstva klubu Vladimír Pitter na klubovém webu.

O tom, že má Slavia ekonomické problémy, se v minulých měsících opakovaně spekulovalo. Údajně byla ve hře i neúčast v druhé nejvyšší soutěži. To se nestalo a tým vedený trenérem Milanem Razýmem první ligu úspěšně rozehrál. Po dvanácti kolech ztrácí na první Kladno čtyři body.

Teď ale začne postupně uvolňovat hráče. "Je o ně poměrně velký zájem a my se musíme dívat na ekonomiku klubu. Dá se tedy očekávat, že budeme muset udělat relativně hodně změn, ale i přesto chceme mít mužstvo, které bude hrát v lize důstojnou roli," řekl sportovní manažer klubu Luděk Bukač.

Odejít může Hylák, Dragoun či Šafránek

Zájem nejspíš bude o brankářskou jedničku Alexandra Hyláka, obránce Petera Hraška, Ronalda Knota nebo útočníky Michala Dragouna, Jaromíra Kverku, Henriho Tuominena nebo Davida Šafránka, který je s deseti góly druhým nejlepším střelcem první ligy.

Klub s více než stoletou tradicí sestoupil do první ligy loni a nyní je zřejmé, že v nejbližší době nenaváže na svou úspěšnou éru, v níž získal v letech 2003 a 2008 dva extraligové tituly. Letos na jaře hráli slávisté baráž, ale o návrat do nejvyšší soutěže bojovali marně.

TAKÉ ČTĚTE: Kapitán Slavie Mikulík: Peníze nám chodí, ostatní věci v kabině neřešíme