"Bylo to kvalitní, rychlé a vyrovnané utkání. Měli jsme několik šancí dát gól, ale bohužel koncovka nás trápí. Jsme rádi, že jsme uhájili alespoň remízu," řekl Pech po duelu, který skončil nerozhodně 1:1.

Zejména v úvodu se přitom Pražané proti dobře bránícímu soupeři dostávali do šancí. "Hrají kompaktně, při sobě. V pěti dopředu i dozadu. Takže je těžké se přes ně prosadit. Pak jsme ale recept našli, prolínali jsme se obránci a útočníci u nich ve třetině a oni s tím měli problémy. To na ně platí," uvedl Pech a poukázal hlavně na převahu Sparty ve třetí třetině.

Druhý gól nepřišel

Domácí měli i blízko k druhé brance. V 50. minutě se jim podařilo gólmana Samiho Aittokallia překonat v přesilové hře, rozhodčí však trefu neuznali kvůli Pechově kontaktu s brankářem Oulu.

"Já jsem se puku ani nedotkl, stál jsem před brankovištěm a někdo mě podtrhl a jak jsem padal, strčil do mě ještě gólman a spadli jsme na sebe. A puk podjel pode mnou. Nevím, jaký byl problém. Stál jsem celou dobu před brankovištěm," popisoval Pech hraniční situaci. "Myslím si, že gól měl platit, ale bohužel ho rozhodčí neuznal. S tím se nedá nic dělat."

Šance na reparát

Sparta se s Oulu utkala i před rokem - v osmifinále doma vyhrála 4:2, v odvetě ale podlehla 1:4 a vypadla. "To je už daleko, ty zápasy si nepamatuju," pousmál se Pech. "Bylo to jiné, oni vyměnili půlku týmu, což bylo znát. Jinak ale Finové hrají pořád stejně, dobře bruslí a jsou přímočaří," řekl třiatřicetiletý centr.

Věří, že za týden v Oulu jeho tým uspěje. "Je to pořád padesát na padesát. Může se stát cokoliv, ale my chceme postoupit. Pro nás je čest hrát Champions League," podotkl Pech. Jen ho mrzelo, že O2 arena byla prakticky prázdná, na zápas přišlo jen dva tisíce diváků. "Je to škoda, že lidi nechodí. Je to super soutěž a hrají ji nejlepší týmy v Evropě. Já si to užívám," dodal.