Kompletní výměna nastala v brankovišti. Dosavadní dvojice Tomáš Pöpperle Filip Novotný změnila působiště a Sparta do nové sezony vstoupí s česko-finským duem Sami Aittokallio David Honzík. „Hodláme vsadit na relativně mladé gólmany, v nichž by se mohl skrývat potenciál na obsazení pozice dlouhodobější jedničky," řekl pro klubový web sportovní manažer Michal Broš.

Norové do útoku

Honzík patřil loni ke světlým výjimkám sestupujících Karlových Varů. V hlavním městě bude mít konkurenci ve Finovi, který se v dresu Colorada dvakrát objevil v utkání NHL a poslední dvě sezony odchytal v Oulu. „Nebereme to tak, že přišel první gólman a k němu náhradník. Od obou si hodně slibujeme a věříme, že je konkurence přinutí ke kvalitním výkonům," vysvětlil Broš.

Solidní posílení se rýsuje v obraně. Sparta loni obdržela druhý nejmenší počet gólů, čili v tomto směru panovala spokojenost, jenže týmu chyběli tvořiví beci s kvalitní ofenzivou. Proto si dres s velkým S na prsou přetáhnou přes hlavu Petr Zámorský a Tomášové Pavelka a Dvořák. „Všichni patří do širšího kádru reprezentace a díky mládí mají velkou perspektivu," uvedl bývalý hráč, který se do klubu vrátil v nové roli.

Michael Frolík z Calgary.
Frolík vzpomíná na Nagano: Olympiáda nás mrzí všechny

Hlinka pokračuje

Především Zámorský by měl být posilou. Přestože je mu jen 24 let, má na kontě titul se Zlínem a účast na MS 2014 v Minsku. Přesilové hry by se měly odehrávat pod jeho taktovkou. „Očekáváme od něj, že pomůže při zkvalitnění ofenzivy a že na sebe bude brát zodpovědnost. Pravák nám chyběl, takže jsme rádi, že přišel právě Petr," potvrdil Broš.

Další reprezentační novic a dva talentovaní Norové, to je výčet posil v útočných řadách. Robert Říčka by měl navázat na kvalitní práci ze Zlína, zajímavé bude sledovat Alexandera Reichenberga a Vinnyho Saponariho. „Alex byl jedním ze tří nejlepších Norů na uplynulém šampionátu, Vinny prošel skvělým mládežnickým programem v USA," představuje Seveřany čtyřnásobný vítěz extraligy.

Jiří Tlustý
Konec kariéry? Hokejista Tlustý je blízko, zápěstí ho bolí dál

Šanci zahrát si dostanou i mladíci. O víkendu draftovaný Ostap Safin by mohl být jedním z nich. Otázkou však je, zda se nevydá do zámoří. „Osobně si hodně slibuji od Jirky Černocha, ale určitě se dostane i na další kluky," dodal.

Pro fanoušky je nejpříjemnější zprávou pokračování v kariéře Jaroslava Hlinky. Čtyřicetiletý kapitán po předčasném jarním vyřazení zvažoval konec kariéry. Nakonec se ale rozhodl hrát dál.

Český hokejista Ostap Safin.
Sparťan Ostep Safin: Chci být vybrán v prvních dvou kolech draftu