„Před domácími fanoušky jsme čtyřikrát v řadě nevyhráli a to je veliká chyba. Tahle bilance nám dojem ze sezony trochu kazí," dodal.

Máte za sebou devatenáct kol. Co říkáte na úroveň 1. ligy?

Je to náročná soutěž. Oproti extralize jsou tady spíš mladší kluci, kteří hodně bruslí. Hraje se více do těla, není to tak technické, ale všechny kluby už se naučily hrát nějaký systém. I kluby ze spodku tabulky ho dodržují a dělaly nám problémy.

Dosavadní průběh sezony se u Slavie dá rozdělit do dvou sérií. Nejprve devět vítězství v řadě a teď šest zápasů naopak bez výhry za tři body.

Přesně tak. Měli jsme výbornou sérii devíti výher, ale pak jsme se zasekli, přestali dávat tolik gólů a na jeden dva se nemůže dařit pořád vyhrávat.

Přesto jste v tabulce druzí, o dva body za vedoucím Kladnem. Můžete být se sezonou spokojeni nebo to teď ta série porážek kalí?

Já si spíše myslím, že to hlavně kazí ta poslední bilance domácích zápasů. Před domácími fanoušky jsme čtyřikrát v řadě nevyhráli a to je veliká chyba. Doma bychom měli vyhrávat, ať přilákáme i více lidí. Když přijedeme ven, tak lidi chodí a venku dost lákáme. Měli bychom to teď napravit i doma.

Napravit by se měla i bilance proti nejsilnějším soupeřům. Hráli jste dvakrát s Kladnem i Budějovicemi, klíčovými soupeři a vždy prohráli. Tyhle týmy se budete muset naučit porážet.

Ano, přesně tak. Pro nás jsou tito soupeři klíčoví. Ty zápasy byly velice kvalitní, pohořeli jsme na tom, že jsme nedali více gólů. Šance jsme na to měli, ale nepovedlo se to.

Jak už jste nakousl, cítíte, že když jedete na stadiony soupeřů, že se proti Slavii chce každý vytáhnout?

Samozřejmě. Když se podíváte na tabulku návštěvnosti venku, tak na nás chodí nejvíce. Lidi to láká. Třeba v Kadani chodí na domácí zápasy pár stovek fanoušků a na nás jich přišlo přes dva tisíce. Atmosféra je pak dobrá a lépe se hraje. Navíc se nám venku docela daří vyhrávat.

Zmínil jste, že jste přestali střílet tolik gólů, ale vaše obrana je stále nejlepší v lize.

Výborně chytá Saša Hylák, teď se k němu přidal Král. Gólmanská dvojice je opravdu výborná. Obrana také hraje dobře, v útoku musíme zlepšit hlavně přesilovky. Když v nich dáme dva góly, tak soupeři odskočíme a tím bychom si hodně pomohli.

Bodování Slavie1. Markovič 24 (9+15)
2. Čermák 17 (11+6)
3. Robinson 16 (4+12)
4. Micka 13 (6+7)
5. M. Hruška 11 (5+6)

Vám osobně se daří, pravidelně bodujete, můžete být spokojen sám se sebou?

Myslím, že to vždycky může být lepší. (usmívá se) Pořád musím makat a v některých fázích se ještě zlepšit.

V posledních zápasech jste nastupoval v útoku s Bahenským a Davidem Hruškou. Je plus, že se společně znáte z loňské sezony v Karlových Varech?

Je to taková varská lajna. David umí dávat góly, je to pořád pan střelec, Bahno je zase takový bojovník, který to umí dobře odbránit. Doufám, že nám to bude šlapat.

První liga má teď týden volno, byl čas i na odpočinek nebo jedete v plném tréninku?

Měli jsme dva dny volna a teď je to zase právě naopak. Jak je přestávka, tak je tréninků více, aby se dohnalo tréninkové manko. Když je hodně zápasů za sebou, tak se tolik netrénuje. Teď toho máme více, k tomu posilovna, rozbory na videu, takže je lepší, když hrajeme. (směje se)

Sezona je dlouhá a to hlavní teprve přijde. Máte před sebou jasný cíl nebo jdete soutěží zápas od zápasu a čekáte na rozhodující fázi sezony?

Tady je cíl jasný, dostat se do baráže a pokusit se postoupit zpět do extraligy. Není to tak, že bychom šli zápas od zápasu.

Je výhodou i to, že oproti předchozím sezonám v O2 areně se můžete spolehnout na hlasitou podporu fanoušků?

Určitě je to znát. Když jsme hráli s Budějovicemi a byla plná hala, tak to bylo vynikající. Slyšet to je ale dobře i při normálním zápase.

Čtěte také: Změny v Edenu: Doležalové končí, přichází Mikulík, Kubica a Andrlík