Úvod zápasu přitom Letci neodehráli vůbec špatně. Na ledě působili živějším dojmem, nutili soupeře k faulům a vypracovali si víc šancí. Díky nedůrazné koncovce a velké produktivitě domácích se však šlo do kabin za stavu 2:2.

„První třetina byla z naší strany jasně nejlepší. Až na pár chyb jsme dodržovali systém, který jsme si řekli. Mohli jsme jít do vedení, ale naše koncovka byla dost mizerná. Dostali jsme lekci z efektivity. Zároveň se domnívám, že jsme se povedeným výkonem z úvodní třetiny nechali uspokojit," přiznal útočník Letců Jan Valder.

Jakub Sedláček. Ilustrační foto.
Sedláček v Rize skončil: Sparta? Mým přáním je zůstat v zahraničí

Lekce z efektivity

Od druhé třetiny se pak obraz hry výrazně změnil. Rodosu pomohl rychlý gól, přidal na důrazu, dařilo se mu nepouštět Letce do větších šancí a navyšovat náskok. „Rozhodující gól padl po nedůrazu před naší brankou. Věděli jsme, že se Dvorští tlačí před brankáře, a přesto jsme nebyli schopni je pokrýt. Nechci snižovat výkon soupeře, ale pustili jsme je do hry vlastními chybami," hodnotil Valder kriticky zbytek zápasu.

Byl o něj obrovský zájem. Přímo na stadionu ho sledovalo 1080 fanoušků a víc než další tisícovka se dívala živě na internetu. „Atmosféra byla parádní, ale chtěl bych ocenit hlavně naše fanoušky. Přestože jich byl v hale jen zlomek, byli slyšet po celý zápas. O přátelském prostředí na stadionu se však v některých momentech opravdu nedalo mluvit. Nicméně podle některých diskusí na sociálních sítích jsem čekal ještě větší peklo," přemítal letňanský útočník.

Trenér Josef Jandač hovoří s hráči při tréninku české reprezentace.
Hokejisté ukončili v Praze další část přípravy na MS

Šance stále existuje

Série se hraje stylem fotbalových pohárů, a tak pokud chtějí Letňany postoupit, musí Východočechy doma bezpodmínečně porazit o pět branek. Na první pohled se to může zdát jako těžko řešitelný úkol, nicméně v předešlé kvalifikaci nasázely Českému Krumlovu, s nímž se přetahovaly o postup, čtyři branky v úvodních deseti minutách. To dokazuje, jak je tým s dvojplošníkem na prsou doma silný.

„Do Dvora jsme jeli pro lepší výsledek. Lidé říkají, že na šestku máme zapomenout. Já si to ale nemyslím. Výsledek musíme mít v hlavě při každém střídání. Jsme v pozici, kdy musíme každou minutu bojovat na sto procent a dotahovat ztrátu. Jsem přesvědčený, že je v našich silách rozhodnout o postupu i v základní hrací době," burcuje Valder mužstvo. Odveta se uskuteční v sobotu od 19.45 v letňanské Ice areně. Podaří-li se Letcům otočit nepříznivě se vyvíjející sérii, stanou se po Kobře druhým pražským klubem ve II. lize.

/KRYŠTOF ČERNOVSKÝ/

Hráči HC Kobra Praha. Ilustrační foto.
Pražská S mají volno, Kobra a Letci stále hrají