Mají tak na svém kontě nadále jen jediný ztracený zápas, zatímco Hvězda už tři. A vzhledem k faktu, že v zápasech s jinými soupeři oba tyto týmy téměř neztrácejí body, zdá se být vše jasné. Už před Vánoci, což je docela kuriózní situace.

„Pokud neuděláme nějakou chybu, máme přebor opravdu v kapse. Myslím, že to dopadlo tak, jak mělo,“ řekl 35letý hrající trenér vítězů Ronald Schubert. De facto se sám postaral o vítězný gól zápasu, protože v 15. minutě zvyšoval na 2:0.

Smutek byl zato na opačné střídačce. „I kdybychom vyhráli v lednu čtvrtý a poslední vzájemný zápas s Bohemkou, pořád bychom byli o dva body za ní. Musela by prohrát ještě někde jinde,“ uvědomil si lodivod poražených Michal Gandalovič. Ani to by jeho týmu nestačilo, ve vzájemných zápasech má vůči „ledovým klokanům“ výrazně horší skóre.

Ač tomu výše skóre 6:1 nenapovídá, Hvězdě patřily nástupy do všech tří třetin. „Je to tak, jenomže jsme sami dostali soupeře nahoru svými neproměněnými šancemi,“ uvedl kormidelník týmu z Vokovic. V úvodu spálili jasné příležitosti Hvězdy Majkus se Stránským a vzápětí zelenobílí otevřeli skóre.

„Bohužel nejsme tak produktivní jako Bohemka. Pokud bychom ale vedli my, hrálo by se jim mnohem hůř,“ odhadl Gandalovič.

Celkem čtyřikrát během zápasu hrála Bohemka přesilovku pět na tři a hned třikrát proměnila hru v početní výhodě. Rozhodčí Synek ovšem neměl jednotný metr, na hosty byl přísnější. „Spíš bych řekl podstatně přísnější. Ale i tak jsme si zápas prohráli sami. Šance vyhrát přebor je teď pro nás už jen v oblasti teorie,“ dodal trenér modročervených.

„My však máme lepší a vyváženější tým než Hvězda,“ odmítl jakékoliv divoké a nečekané scénáře ve zbytku sezon Schubert. Jeho sebevědomí je na místě, s 24 góly totiž vede tabulku střelců soutěže.