„Na to, jaké měl klub v sezoně problémy, tak hráli výborně. To jsou situace, které někdy tým semknou. Sice jsme vyhráli 4:1 na zápasy, ale nebyla to vůbec lehká série," přiznal po pondělním postupu budějovický kapitán Filip Novák. Také Slavia má kapitána Nováka, Jana a ten uznal sílu soupeře. „České Budějovice měly širší kádr a nám postupně začaly docházet síly. To bylo v rozhodujících momentech vidět.".

Čtěte také: Hokejisté Slavie prohráli s Českými Budějovicemi 1:4

Slavisté se vydají na zaslouženou dovolenou 

Slávisté vybojovali překvapivou výhru na jihu ve druhém utkání a do Prahy se tak série stěhovala za stavu 1:1. V Edenu ale dvakrát slavili hosté a ti si pak nenechali utéct ani výhodu svého domácího prostředí ke stvrzení postupu do baráže o extraligu. Kdo jiný by si ji měl zasloužit, než tým, na který chodí přes 6 tisíc fanoušků…

„Chtěli jsme to ještě jednou vrátit do Prahy a vyprodat Eden, ale nevyšlo to. Kluci ze sebe vymáčkli všechno, nicméně to nestačilo," řekl asistent trenéra Jan Srdínko. Jeho svěřenci se teď rozloučí se sezonou a vydají se odpočinout si na zaslouženou dovolenou. V jakém složení se pak zase sejdou, je momentálně velkým otazníkem.