Sparta, které v prvním duelu ztratila vedení 2:0 a prohrála 2:3, nastoupila bez potrestaného beka Nedomlela a v centru druhého útoku nahradil Smejkala Ihnacak. V sestavě Komety chyběl forvard Vincour a nově se do ní zařadil zkušený Brabenec.

Zvýšit se snažil Buchtele 

Do první nebezpečné situace se dostal domácí bek Piskáček, ale gólman Čiliak jeho pokus kryl. V sedmé minutě se Sparta radovala z vedení. Cingel vysunul Řepíka, který z pravého kruhu prostřelil brněnského brankáře pod vyrážečku. Vzápětí mohli hosté vyrovnat, když rána Gulašiho od modré čáry trefila horní tyč.

„Je to trošku komplikace, chtěli jsme z domácího prostředí lepší výsledek. Prohráváme 0:2, ale série nekončí. Viděli jsme sami v předkole, co ty týmy dokázaly. V Brně do toho půjdeme a budeme chtít vyhrát," řekl po utkání útočník Michal Řepík.

Zvýšit se snažil dvěma pokusy Buchtele, s tečemi neuspěli ani Ihnacak a Hlinka, po jehož zásahu Čiliakovi pomohla levá tyč a puk nestihl dorazit ani Vrána. V 15. minutě se změnilo skóre na druhé straně. Hynek Zohorna na útočné modré čáře zblokoval Formanovu rozehrávku, Nečas se dostal sám před Pöpperleho a vyrovnal.

Možnost na vyrovnání měl Mallet 

Forman své zaváhání napravil v 17. minutě, kdy po brejku předložil puk Kumstátovi, který vrátil Spartě vedení. Ještě před pauzou při Mikušově trestu trefil Ondřej Němec od modré čáry levou tyč domácí branky.

V druhém dějství se hrálo dlouho bez velkých šancí. Hodně práce měl v 29. minutě měl Čiliak s Cingelovým pokusem z mezikruží. Kudrna o chvilku později minul a Sparta se pak ubránila i při Uhrově trestu. Ve 32. minutě měl ideální možnost na vyrovnání Mallet, ale Pöpperleho po úniku ani nadvakrát nepřekonal.

Početní výhoda Spartě vůbec nevyšla 

Sparta mohla zvýšit při vyloučení Martina Erata, při kterém po spolupráci s Hlinkou nepřekonal Čiliaka Vrána a nebezpečně pálili Buchtele, Řepík či Pech. Při vyloučení Nečase a Káni hrála Sparta dokonce 75 vteřin v pěti proti třem, ale hosté rovněž odolali.

„Klobouk dolů, co kluci, kteří byli v té trojici na ledě, předvedli proti tak ofenzivnímu mužstvu, jako je Sparta. Je vidět, že jsme se semkli, všichni jedou na maximum a štěstí se konečně přiklonilo k nám," uvedl Kováčik.

Další početní výhoda ve třetí třetině při dalším trestu Martina Erata nevyšla Spartě už vůbec. V 45. minutě ujel ve vlastním oslabení Mallet a překonal Pöpperleho. Kometa měla možnost na obrat při Švrčkově trestu, kdy měl šanci Haščák.

V nastavení se radovala Kometa 

Pak se v 51. minutě po přečíslení dostal sám před sparťanského gólmana Vojtěch Němec, ale Pöpperle jeho bekhendový blafák zlikvidoval. Při Krejčíkově trestu Kometa Spartu do šance nepustila. Pražané při Švrčkově pobytu na trestné lavici nabídli hostům šanci sami po Emingerově pádu, ale Kvapil minul branku. V nastavení se už Kometa radovala. Po vyhraném vhazování Vojtěcha Němce přihrál Zaťovič za pravý kruh Kováčikovi, který tvrdou ránou překonal Pöpperleho.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Cingel), 17. Kumstát (Forman, Pech) - 15. Nečas (H. Zohorna), 45. Mallet (J. Hruška), 64. Kováčik (Zaťovič, V. Němec). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 13.303. Stav série: 0:2.

Sestavy:
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Kalina, od 41. navíc Barinka - Řepík, Vrána, J. Hlinka - Klimek, Ihnacak, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Veber a Moták.

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, Dočekal, J. Káňa - Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.