„Ve Slavii se tým poslední roky tradičně hodně obměňuje. Po sestupu zůstali nejlepší hráči v extralize a my musíme využívat služeb těch starších, jako jsou třeba Kolařík s Novákem. Zapojovat chceme i mladé kluky, abychom jednou mohli mít kádr z vlastních odchovanců, ale to samozřejmě nejde za pochodu, jde o běh na delší trať," má jasno trenér Milan Razým.

Ten má se svými svěřenci za sebou už pár týdnů tréninku. „Začali jsme čtyřtýdenním cyklem, pak měli hráči týden volno a teď už jedeme zase druhý týden přípravy. Zakončíme to soustředěním na ledě v Říčanech. Moderním trendem v současném hokeji je trénovat v létě jednou denně, zaměřujeme se tedy na krátké tratě, člunkový běh a posilovnu," vysvětluje dosavadní i budoucí průběh neoblíbené části sezony.

Změny v kádru hokejové SlavieZdroj: Redakce

Před pár týdny proběhly v médiích spekulace o tom, že klubu z Edenu hrozí neudělení licence kvůli dluhům vůči bývalým hráčům. Jednou z podmínek pro získání licence je totiž bezdlužnost vůči hokejovým subjektům. I přes obavy u fanoušků ale prý panoval klid.

„Katastrofické scénáře vyvolala média. Veškeré závazky vůči hráčům byly v termínu stanoveném svazem uhrazeny. HC Slavia Praha bude tedy hrát WSM ligu," ubezpečuje tiskový mluvčí klubu Jakub Mezlík.

Závazky jsou tedy uhrazeny, ale protože spousta hráčů byla v Edenu na hostování či střídavý start, dočkala se obměny polovina kádru. Osm hráčů přišlo, deset jich skončilo. Včetně jednoho z nejlepších prvoligových obránců Knota, či zkušeného útočníka Pletky, který ukončil kariéru.

Vladimír Pitter.
Divoký start sezony? Šéf Slavie Pitter: Úsporný krok byl nezbytný. Funguje to

„Dávali jsme málo branek a chtěli jsme posílit útok. Přišli čtyři útočníci a věřím, že nám pomohou se zvednout," přeje si Razým.