V utkání si připsal Pech dva body za gól a asistenci stejně jako další exkarlovarský útočník Petr Kumstát. „Myslím, že je náhoda, že se to podařilo zrovna nám," komentoval Pech svou další rozhodující branku proti celku, v jehož dresu zasáhl do nejvyšší soutěže ve 12 sezonách a s kterým v roce 2009 získal titul.

Hrálo se podle pravidla nedáš - dostaneš

„Jsme rádi, že jsme vítězný gól dali my a neztratili dva body. I když i ten jeden je pro nás ztráta," doplnil k urputnému boji s posledním týmem tabulky. „Byla to taková holomajzna. Vary hrají bránící styl, sice napadají a jsou aktivní, ale špatně se proti ním prosazuje. My se málo tlačíme do branky, když už vystřelíme, nikdo necloní. Pak není tlak. Nešly nám přesilovky. Dneska nic moc."

Fanoušci v O2 areně viděli během prodloužení více vyložených šancí než za celou základní hrací dobu. „Hra tři na tři je houževnatá, rychlá a nahoru dolů. Jeden udělá chybu, soupeř může hned trestat. Venca Skuhravý měl předtím asi tři dorážky, ale spadl. Další jejich hráč jel sám na branku, ujelo mu to. Bylo to pravidlo nedáš dostaneš," oddechl si Pech.

Třetí porážku Sparta díky němu nedopustila

Třetí porážku z posledních čtyř utkání před vlastním publikem Sparta díky němu nedopustila. „Je to velká úleva. Jsme rádi, ale nebylo to ono. Máme ale strašně moc zápasů, cestujeme a není to pro nás jednoduché. Ale výmluva to není, neomlouvá nás to. Jsme tak zkušené mužstvo, abychom to uhráli v šedesátých minutách. Jenže tady není jednoduchého soupeře," dodal Pech, jehož tým čeká v neděli duel v Plzni a v úterý domácí odveta s Växjö.

Čtěte také: Pech rozhodl v prodloužení o výhře Sparty nad Karlovými Vary