„Je to hrozná tragédie. Bohužel to byla naprosto běžná situace, kdy náš hráč vystřeloval puk a nešťastnou náhodou trefil rozhodčího. Událo se to v momentu, kdy ani přesně nevíme, kam pukem dostal," vzpomínal asistent trenéra Warrioru Robert Holý na okolnosti tragické události.

Brněnský celek, který se specializuje na mládežnické kategorie hokejistů, další osud zraněného sudího sledoval. „Měli jsme informace, že se probral. V tu chvíli vše vypadalo dobře. Potom ale opět upadl do kómatu a v sobotu mi kamarád volal, že bohužel zemřel," popsal Holý.

Talentovaný rozhodčí byl teprve v začátcích své kariéry. „Český hokej v jeho osobě ztratil velmi nadějného a perspektivního rozhodčího s těmi nejvyššími ambicemi. Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině a všem nejbližším," uvedli zástupci svazu.

O úmrtí Lainky již ví i hráči Warrioru. „Nikdo není šťastný, že se něco takového vůbec stalo. Je to neštěstí a je to nepříjemné pro všechny, včetně nás trenérů. Především přejeme rodině upřímnou soustrast, ať se drží," vzkázal Holý.

K uctění památky mladého rozhodčího začnou nejbližší extraligové a prvoligové zápasy minutou ticha.