Jak je to ale v posledních měsících běžné, tak bez gólového vyjádření a naopak se do vedení dostali hosté, když se v patnácté minutě trefil Kloz. A když se s nástupem do druhé části prosadil kanonýr Tenkrát, dostavila se na domácí hokejky za stavu 0:2 nervozita.

Snaha se domácím hráčům upřít nedala, ale proti bojovným Severočechům se těžko dostávali k zakončení. Skórovat se jim podařilo až ve 36. minutě, kdy v přesilove zaúřadovaly zahraniční akvizice. Maďar Vas s Američanem Robinsonem přihrávali Slovinci Pavlinovi a po dvou třetinách tak platil stav 1:2.

Kýženého vyrovnání se ale slávisté nedočkali a naopak po pěti minutách třetího dějství inkasovali potřetí. A hořce, do vlastní branky si totiž srazil puk obránce Hraško, gól byl připsán Roubíkovi.

Zklámání z výkonu

Domácí to v závěru zápasu zkusili bez brankáře. Bez úspěchu. Nejprve prázdnou branku z několika metrů netrefil Tenkrát, aby mu pak přes celé hřiště ukázal jak se to dělá Holomek.

Tečku za utkáním pak udělal domácí Robinson, který v posledních vteřinách dal výsledku definitivní podobu. Na víc už ale bylo pozdě. „Jsme zklamaní z výkonu. Fanoušci si tohle rozhodně nezaslouží. S klukama jsme měli důrazný pohovor v kabině a doufáme, že se to v příštím zápase zlepší. Asi nemá smysl více dodávat," kroutil po zápase hlavou trenér Slavie Milan Razým

„Jeli jsme sem s pokorou, na druhou stranu jsme věděli, že Slavia doma dvakrát prohrála. Soustředili jsme se na začátek zápasu, protože jsme tu minule dostali za sedm minut tři góly. Naštěstí se nám to povedlo, řekl bych, že to byl vyrovnaný zápas, měli jsme i trochu štěstí, což k tomu ale patří. Snad nás to posune dál, protože bychom chtěli skončit do osmého místa," dodal o poznání spokojenější kouč Ústí Miroslav Mach. 

Ve středu jedou slávisté do Šumperku, v sobotu pak v Edenu přivítají Přerov.

HC Slavia Praha - HC Slovan Ústí n. L. 2:4

Branky a nahrávky: 36. Pavlin (Vas, Robinson), 60. Robinson (Markovič) - 15. Kloz (Roubík, Tůma), 22. Tenkrát (Merta), 45. Roubík, 59. Holomek (Bernad). Rozhodčí: Škrobák - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 990. Třetiny: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Slavia Praha: Král - Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička, Andrlík - Čermák, Mikulík, D. Hruška - Bahenský, Vas, Robinson - Jiránek, Šafránek, Markovič - Tejral, Kašpařík, Ondráček.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup - Smetana, Bernad, Brož, Skočovský, Macek, Sobotka, Holomek - Gengel, Kuchler, Tůma, Dalecký, Křivohlávek, Kloz, Andres, Roubík, Melka, Tenkrát, Merta, Rys.

Potřebovali bychom zlepšit úplně vše, ví obránce Milan Hruška

I v té bídě bychom mohli na slávistické straně najít nejlepšího hráče zápasu. Byl jím slovenský obránce Milan Hruška, který vyniká klidem a přehledem v rozehrávce. Po zápase s Ústím mu ale pochopitelně do řeči příliš nebylo.

Další nepovedený zápas…

K tomu ani není co říct. Další prohra prostě mrzí.

Začali jste ale aktivně, nevypadalo to špatně.

Potřebovali bychom to protrhnout, aby nám to tam začalo padat. Pak by to mohlo jít, ale teď potřebujeme větší klid v zakončení.

Čím vás Ústí přehrálo?

Určitě bojovností.

A je něco, co by se dalo vyzdvihnout na domácí straně?

Těžko něco chválit, když se prohrálo.

Co zlepšit do příštího zápasu?

Úplně všechno. Musíme potrénovat a pořádně zamakat.

Co byste potřebovali, aby se to konečně zlomilo?

Potřebovali bychom hrát více v klidu. Těžko říct… Nikdo nechce prohrávat, každý by chtěl dávat góly.

Hodně sil stojí dotahování, že? Soupeři proti Slavii většinou o gól dva vedou…

Je to tak. Teď jsem kvůli zranění nějaký čas nehrál, ale s kluky jsem byl, všechno jsem sledoval. Je to pořád o dotahování. Pořád si říkáme, že na ně vlítnem, ale ne vždy se to podaří. Potřebujeme, aby se to dařilo častěji.