V 84. minutě sice „ševcům" vrátil náskok Tomáš Janíček, ale i na jeho gól dokázal odpovědět Španěl Néstor. Dvanáctý Zlín má v tabulce šestibodový náskok na předposlední Olomouc, devátá Dukla získala o tři body více.

„Remíza s Duklou je pro nás málo, měli jsme získat tři body. A nic pro nás nekončí. Mrzí nás to, ale je to fotbal," řekl po zápase trenér Zlína Bohumil Páník.

V úvodu oba soupeři zahrávali několik standardních situací, ale brankáři zůstali bez práce. Nebezpečněji působila až střela Néstora, kterou Holý vyrazil na roh. První změna stavu přišla ve 22. minutě. Po rohovém kopu a závaru se k odraženému míči dostal Koreš a zpoza pokutového území zamířil přesně k tyči.

Vedení však domácím dlouho nevydrželo. Za pět minut Dukla vyšachovala zlínskou obranu, když Berger přistrčil míč na Néstora a španělský útočník překonal brankáře Holého.

Střelcům rostla chuť

Atraktivní hra ani po druhé brance neustála a po rychlé akci to zkusil z pravé strany Matejov. S blížícím se závěrem poločasu střelcům rostla chuť, ale rány Bergera, Koreše ani Mareše se neujaly.

„Domácí hrozili z brejků a my jsme jim ty situace nabízeli. Do vedení šli domácí, když se trefil parádně Koreš, ale dokázali jsme srovnat," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel.

Aktivní Néstor se i ve druhém poločase dostal do slibné šance, když se za šestnáctkou opřel do míče a protáhl Holého. Zlín ihned kontroval protiútokem, po kterém hlavičkoval Janíček do míst, kde stál gólman Rada. Přesně se nepovedlo zakončit ani Holíkovi a střelu Vukadinoviče zase zblokoval obránce.

Solidní příležitost poté nevyužil Berger, jenž nedokázal usměrnit míč na zadní tyči.

Hosté stačili vyrovnat

Zlínští nebyli spokojeni s remízovým stavem, zvyšovali obrátky a závěrečná aktivita se jim vyplatila. V 84. minutě Matejov posunul míč k Janíčkovi a ten překvapivou ránu přes obránce umístil k tyči. „Ve druhém poločase jsme měli k vedoucímu gólu blíž, paradoxně skórovali domácí," podotkl Kozel.

Dukla se v závěru nevzdala a v 90. minutě znovu srovnala. Néstor se otočil s míčem na hranici pokutového území a poslal jej k tyči, kam Holý nedosáhl. „V závěru jsme posílili obranu, Dukla ale poslala dopředu dvoumetrového hráče. Néstorovi jsme dali dost prostoru, aby dal gól na 2:2," litoval Páník.

„Cením si, že se nám povedlo vyrovnat. Vzhledem k tomu, že jsme dvakrát prohrávali, jsme s bodem spokojeni a vážíme si ho," dodal Kozel.

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:2

Branky: 22. Koreš, 84. Janíček - 27. a 90. Néstor. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Hájek, Koreš, Motal - Gorkšs, Považanec. Diváci: 2726. Poločas: 1:1.

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (86. Malý) - Hubáček - Holík, Motal (66. Fantiš), Janíček, Koreš - Vukadinovič. Trenér: Páník.

Dukla: Rada - Miloševič (87. Beauguel), Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour - Berger (85. Čajič), Mareš, Néstor. Trenér: Kozel.

Čtěte také: Dukla zuří: Sparta a Plzeň škodí českému fotbalu. Ostatní jsou křoví