Mužstvo tvořené zejména mladými hráči vlétlo do soutěže překvapivě dobře a po dvou kolech má na svém kontě čtyři body. „Nálada je výborná a bojovná, jdeme porazit Žižkov,“ burcuje gólman Olympie Frydrych. Viktoria po loňském zmrtvýchvstání má letos zase vyšší ambice. Prahu tak rozhodně čeká zajímavé střetnutí. „Očekávám, že zápas rozhodne jeden gól. Soupeř má dobrou obranu a moc neinkasuje,“ předpovídá Frydrych.

Zatímco na stadionu Táborska dorazilo na Olympii 1285 fandů, na úvodní domácí duel jich přišlo jen 350.
Olympia: V Hradci jsme byli druzí, za Strahov jsme rádi

V kabině Žižkova se atmosféra derby projevuje více 

Říká se, že derby nemá favorita. Zápasy mezi rivaly s sebou vždy přinášejí větší tlak na hráče z obou táborů. Olympia podobně vyhecované utkání zažívá vůbec poprvé. V tom vidí Frydrych výhodu a zvýšenou nervozitu vůbec nepociťuje. „Vždyť jsme v Praze měsíc. Takže o žádném tlaku nemůžeme mluvit. Utkání je pro nás důležité v tom, že hrajeme doma, kde chceme sbírat body. Vystresovaní nejsme.“

V kabině Žižkova se atmosféra derby projevuje trochu více. „Je jasné, že je Olympia v Praze nová a nejde úplně o čistokrevný klub jako třeba Sparta nebo Slavie. Ale tím, že jde o mužstvo ze stejného města, má zápas specifický náboj,“ říká záložník Viktorie Josef Bazal.

Trenér David Vavruška.
Trenér Viktorie Žižkov David Vavruška: Vážím si toho, jak kluci dohráli sezonu

Dvě utkání skončila pro Viktorii dělbou bodů 

Jedno je jisté, zájem fanoušků bude na větrné hůrce vyšší než například v prvním utkání proti Pardubicím, kdy dorazilo do ochozů jen 350 nejvěrnějších. Své příznivce přitáhne na stadion především hostující Žižkov. Vždyť na jeho posledním domácím utkání se objevila velká návštěva! Takové číslo stojí vysoko nad druholigovým standardem. „Fanoušci nás skvěle podporují, očekávám že jich přijde i na venkovní zápas opět velký počet,“ předpovídá opora záložních řad Žižkova.

Mladý středopolař chce se svým týmem vybojovat první tři body v novém ročníku. Dosavadní dvě utkání totiž skončila pro Viktorii vždy dělbou bodů. Pokud zabere v derby, může městské soky po třech kolech přeskočit v tabulce.

Hráč Viktorie Žižkov Jiří Krystan.
Viktoria Žižkov přišla ve druhé lize o tři body. Kvůli neuhrazeným fakturám

Olympia vstoupila do soutěže dobře 

V kabině pod televizním vysílačem proto soupeře nepodceňují. „Máme jediný cíl, chceme vyhrát. Víme, že Olympia vstoupila do soutěže velmi dobře, proto nás nečeká nic jednoduchého. Věřím ale, že uspějeme,“ dodává Bazal.

A jak se na nadcházející souboj dívá trenér žižkovské Viktorie? „Sestavu bych nerad komentoval, jasno o ní ale mám. Chceme konečně naplno bodovat, mrzí nás ztráta v posledním kole. Ztrátu musíme dohnat venku,“ vysvětluje Vavruška.

Stadion Viktorie Žižkov.
Viktoria Žižkov musí Praze 3 zaplatit 800 tisíc za nájem stadionu

Olympia Praha Viktoria Žižkov

Zápas 3. kola druhé fotbalové ligy. Kdy? Zítra 10.15. Kde? Stadion Strahov, Diskařská 100, Praha 6.