Úvodní jarní zápas slávistů měl odstartovat v 16.30, už před utkáním se však v aréně objevily problémy s elektřinou. Světla chvíli svítila, pak zase zhasla a to se několikrát opakovalo. Podařilo se je opět nahodit až po plánovaném času, kdy měl duel začít.

Čtěte také: Nedělní duel Hradce s Duklou se uskuteční, na trávníku se hrát dá

Osvětlení zlobilo už dříve

„Samozřejmě nás to ovlivnilo, jinak by byl výsledek jiný," řekl na tiskové konferenci v nadsázce jihlavský trenér Michal Bílek. „Ne, nemělo to vliv. Ptali se nás, jestli i když ta světla nebyla úplně všechna puštěná, to bude nějaký problém. Ani pro jednu stranu to problém nebyl," dodal bývalý reprezentační kouč.

Problémy s osvětlením měla Slavia i v posledním podzimním domácím kole s Mladou Boleslaví. Listopadový zápas tehdy byl od 34. minuty na více než čtvrthodinu přerušen a Pražané nakonec zvítězili 2:1. 

Nepříjemné to bylo pro obě strany

„Někdo to hlásil, že to bylo v posledním podzimním kole a dopadlo to dobře, takže to dobře dopadne i teď," podotkl s úsměvem střelec obou sobotních branek Milan Škoda.

„Je vidět, že nám to asi přeje ty výpadky. Když to proti Boleslavi znovu nahodili, tak jsme hned dali gól. Bylo to nepříjemné nejen pro naše, ale i pro jihlavské kluky. Byli rozcvičení a čekali jsme, co bude. Naštěstí to nebylo tak dlouho. Asi jsme se s tím vyrovnali líp než soupeř, asi tím, že už jsme na to zvyklejší," řekl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Problém způsobil opakovaně spadlý jistič

Podle regulí musí utkání od přerušení opět začít nejpozději do hodiny, jinak by byl předčasně ukončeno. „Od provozovatele stadionu jsme dostali vyjádření, že příčinou výpadku bylo opakované spadnutí jističe na jednom z hlavních rozvaděčů. Dnešní výpadek světel dle provozovatele stadionu nemá žádnou spojitost s poruchou, která nastala při duelu s Mladou Boleslaví," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.