„Nakonec to pro nás dopadlo dobře a pořád máme šanci,“ ulevil si po zápase trenér Borisova Alexandr Jermakovič. „Byli jsme málo efektivní,“ naopak neskrýval rozčarování obránce Jan Bořil. „Hlavní je, že jsme nedostali gól,“ doplnil jeho parťák Michal Frydrych.

Milan Škoda ze Slavie.
Škoda zařídil Slavii těsnou výhru nad Borisovem: Dalo se z toho vyždímat víc

Tribuny nebyly vyprodané 

Všichni byli zvědaví na sestavu, kterou trenér Šilhavý postaví na hřiště. Na lavičce zůstal sedět Altintop, naopak nastoupil van Buren, kterému skvěle vyšla příprava. V základní sestavě se pak objevily čtyři letní posily Laštůvka, Jugas, Danny a Rotaň. Vše ale dirigoval starý známý, tentokrát s kapitánskou páskou, Milan Škoda.

Tribuny, které i přes očekávání nebyly vyprodané, sledovaly od začátku drtivý tlak Slavie. V osmnácté minutě zazněl ohlušující pískot, když rozhodčí přehlédl jasnou ruku jednoho z borisovských hráčů v šestnáctce, ale uběhlo snad jen 20 vteřin a na penaltový puntík ukázal, když Jablonskij stáhl Frydrycha a Škoda nezaváhal 1:0. Sudí navíc ukázal Jablonskému červenou kartu a před domácími se rýsovala sedmdesátiminutová přesilovka. Brankář Laštůvka se nudil a první ostřejší zákrok, vlastně jediný v první půli, si připsal poté, co zlikvidoval nepříjemný centr.

Hráči Slavie.
Nedělní generálku Slavie zpestří rebel Balotelli

Šancí bylo dostatek 

Ve 36. minutě měl na kopačce druhý gól Ngadeu, který po van Burenově přiťuknutí byl s míčem zcela sám před brankářem. Jenže předvedl famózní zákrok a míč vyrazil na roh. Tlak „sešívaných“ pokračoval i po přestávce, Hušbauer ale trefil pouze břevno, Škoda hlavou tyč a když v poslední vteřině zápasu promáchl Jugas, na tvářích Pražanů bylo po zápase vidět, že to mělo skončit podstatně vyšším rozdílem. Za týden je tak bude čekat ještě 90 minut tvrdé dřiny. „Přáli jsme si vítězství s nulou, nicméně jsme zklamaní. Celá kabina byla z toho vývoje trochu zaražená. Měli jsme přidat další branky,“ přiznal po utkání trenér Šilhavý.

„Šancí bylo dostatek, bohužel se nám je nepodařilo proměnit, ať už špatným řešením nebo trefováním tyčí a břeven. Přesto si troufám, říct, že i venku jsme schopni dát minimálně jeden gól,“ věří svému týmu. Borisov prakticky nepřelezl půlku a tak i obránci Slavie měli dostatek prostoru k ofenzivě. „Oni v domácí soutěži kralují a hrají do plných, doma budou určitě hrát útočněji. Musí dát minimálně jednu branku, aby zůstali ve hře. Očekávám úplně jiné utkání,“ dodal. Před odvetou ještě slávisty čeká vstup do ligové soutěže, doma s Teplicemi. „Několik hráčů dostane určitě volno,“ odkryl trenér plány.