Fotbalisté Vlašimi, nováčka II. ligy, porazili v dnešním utkání 12. kola v Praze na Strahově domácí béčko Sparty 3:2 a posunuli se průběžně do první poloviny tabulky. Dva góly vítězů dal nejlepší střelec soutěže Vladimír Bálek, který tak má na svém kontě už jedenáct podzimních druholigových tref do černého.

Mladí sparťané přitom vedli už 2:0 zásluhou Hejdovy hlavičky po necelé čtvrthodině hry a Glaserově úspěšné střele z trestného kopu deset minut po změně stran. Ani dvougólové vedení však svěřencům trenéra Zdeňka Svobody nestačilo a po velmi špatném výkonu v defenzivě nakonec nebrali ani bod.

Vlašim už v závěru prvního poločasu nastřelila dvakrát tyč zásluhou Nešpora a Bálka. Středočeši ale ani za dvoubrankového manka nerezignovali a pouhé dvě minuty po brance domácího Glasera po sólové akci snížil Křeček.

Vzápětí domácí nezachytili kolnou přihrávku na Bálka, který postupoval sám na brankáře Pávka a střelou podél vybíhajícího gólmana srovnal skóre. Černou pětiminutovku Sparty B dokončil týž hráč v 63. minutě, který ve skluzu z bezprostřední blízkosti dokonal obrat v tomto střetnutí.

Junioři Sparty tak ani na šestý pokus nedokázali na Strahově zvítězit a opět se o něco více připoutali ke dnu tabulky. Naopak Vlašim podruhé během dvou týdnů v Praze vyhrála, 4. října totiž zvítězila na Žižkově snadno 4:0.

Sparta Praha B – Graffin Vlašim 2:3 (1:0)

Branky: 13. Hejda, 55. Glaser – 58. a 63. Bálek, 57. Křeček. Rozhodčí: Královec. ŽK: Sus, Valíček, Třešňák – D. Nešpor. Diváci: 197.

Sparta B: Pávek – Valíček, Sus, Hejda, Smetana – Glaser, Droppa, Sadikovič, A. Belaid – Třešňák, Putz (70. J. Kadlec, 87. Rýdl). Trenér Z. Svoboda.

Vlašim: Toma – M. Nešpor, Kropík, Schuster, D. Nešpor – Průcha (83. Švamberg), Pokorný, Křeček, Vebr (76. Borák) – Bálek (89. Brožík), Kalabiška. Trenér Nádvorník.