„Od Slavie jsem dostal skvělou nabídku. Vím o historii klubu, hráli často v Evropě. Posledních sedm let se jim to sice nepovedlo, ale teď se to pokusíme změnit. Považuji to za další krok v mé kariéře a velkou příležitost, jak se ukázat zase v o něco větší lize, než je ta slovenská. Chtěl jsem prostě udělat další krok vpřed," vysvětlil Van Kessel při dnešním setkání s novináři.

Hvězda Trenčína 

„Také jsem se ptal na Slavii Alda Baéze, se kterým jsem hrával v Trenčíně. Dal mi doporučení," dodal rodák z Alkmaaru, který však reprezentuje ostrov Curacao z Karibiku, který patří do Nizozemského království.

V Trenčíně byl největší hvězdou a také nejlepším střelcem slovenské ligy. Doufá, že si podobnou pozici vybojuje i ve Slavii. „Záleží to také na tom, jakou pozici má pro mě trenér připravenou. Jestli mě bude chtít jako klasického hroťáka nebo jako podhrot nebo mě nechá hrát na křídle. Já se cítím všude dobře a budu se snažit být hlavně platný pro tým. Když nebudu dávat góly, tak se na ně budu snažit alespoň nahrávat. A nechci zapomínat ani na obranu," prohlásil třiadvacetiletý útočník.

Záleží na trenérovi 

Příliš se nezaobírá ani tím, že ve Slavii zůstává současná útočná jednička a český reprezentant Škoda. „Nevím, co to pro mě znamená. Jak říkám, zaleží to hlavně na trenérovi, co ode mě očekává. Ještě jsem s ním svou pozici neřešil. Ať mě ale postaví kamkoli, budu se snažit ze sebe vymáčknout všechno a být důležitý pro tým, jako tomu bylo v Trenčíně. Tam jsem měl skvělou sezonu a doufám, že taková bude i tato sezona ve Slavii," dodal.

Věří, že se dokáže ve Slavii co nejrychleji aklimatizovat. Pomůže mu i to, že nemusí překonávat jazykovou bariéru. „Jednou z největších výhod je, že znám trochu jazyk, takže pro mě bude jednodušší komunikovat s lidmi v týmu. Řekl bych, že slovenštinu zvládám tak na 60 procent. Také tu hráči mluví mnohem lépe anglicky než na Slovensku, to je další plus," uvedl.

Kessel má pomoci odvrátit vyřezení 

Prvním úkolem pro Van Kessela bude pomoci Slavii ve čtvrtek odvrátit vyřazení ve 2. předkole Evropské ligy poté, co v úvodním utkání na hřišti Levadie Tallinn prohrála 1:3.

„Ve čtvrtek máme odvetu a vím, že je to pro nás velká šance dostat se do dalšího kola a zahrát si pak v Portugalsku proti Rio Ave o play off. Chtěli bychom proniknout do skupinové fáze, hrát v pohárech, co nejdéle to bude možné," řekl Van Kessel.

Čtěte také: Švento si vybral Slavii i kvůli ambicím klubu, má číslo 81