Pro pražského fotbalového fanouška rozhodně nebyla sobotní cesta do Radotína zmařeným časem. Střetly se zde totiž týmy, které v dosavadním běhu pražského přeboru nezaváhaly. Bylo jasné, že plný bodový zisk si může udržet maximálně jen jeden z nich.

Vzájemný duel zvládli lépe hosté z Jinonic, zvítězili 3:1.

Útočná hra

Oba celky od úvodních minut předváděly, že útočná hra je jim bližší. Jako první otevřel skóre po rychlé akci zleva hostující Michal Jangl. Radotín odpověděl střelou, kterou gólman Foferka reflexivně vytěsnil na břevno.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 25. minutě, když po individuální akci z poloviny hřiště překonal gólmana Korynta.

Druhou půli tedy oba týmy začínaly od píky. A opět se po několika minutách mohli radovat hosté. Štefánek zacentroval na neobsazeného Pinkase, který z hranice malého vápna dostal rezervu Motorletu do vedení.

Rozdíl byl v záloze

„Byli jasně lepší, rozhodl Huráb, který šel sám na gólmana a ten mu to chytil. Z protiútoku nám dali na 2:1. Obrana nebyla špatná, ale prohráli jsme dneska na zálohu, kterou jsme na rozdíl od soupeře neměli.“ Tak hodnotil utkání trenér domácích Bogdanov.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu navíc hosty uklidnil třetím gólem střídající Majerčin, když krásně přehodil brankáře domácích. To už Radotín hrál na riziko.

Zbytečný faul na Strnada

Jediný střelec domácích pak fauloval loktem Strnada a viděl od rozhodčího červenou kartu. Zraněného Strnada, který přišel vypomoci rezervě z A-týmu Motorletu, museli odnést na nosítkách. „Strnad nemůže hýbat hlavou, takže pojede na vyšetření,“ komentoval po utkání stav dvaadvacetiletého záložníka jeho trenér.

„To, že hra byla vyhrocená a vyhecovaná, je v pořádku. Faul na Strnada byl ale naprosto zbytečný,“ komentoval situaci trenér Radotína.

Utkání vyhráli hosté z Motorletu 3:1 a i po pátém kole si drží plný bodový zisk. „Takový start do soutěže jsem nečekal, pomohly nám první dva zápasy, kdy jsme se chytli. V mužstvu vládne pohoda takže jsem zatím absolutně spokojen. Ani si nemůžu stěžovat na to, že by hráči z A týmu za nás nechtěli nebo nechodili hrát,“ říká trenér Motorletu B Jaroslav Šturma.

A jak vidí další zápasy? „Jedeme do Újezda, nikdo se sám neporazí a každý zápas se začíná od stavu 0:0. Hrajeme pořád jako za nerozhodného stavu. Když začneme bránit, tak se to může vymstít.“

STANISLAV NOVOTNÝ