Podle informací Deníku za něj klub, který vlastní čínská společnost CEFC, jež patří mezi dvě stě padesát nejbohatších firem světa, zaplatí 10 milionů korun. Ve smlouvě o přestupu by měly být zaneseny i další bonusy pro Východočechy. Jejich vyplacení však bude – logicky – záležet na tom, zda a jak se Trubač v našlapaném mužstvu kouče Jaroslava Šilhavého prosadí.

Jaroslav Šilhavý
JAROSLAV ŠILHAVÝ: O Pavlenkovi se stále jedná

Přestup se dolaďoval v neděli

Slavia by měla Trubače jako novou tvář představit v pondělí, kdy se chystá oznámit příchod posily velkého jména, údajně cizince hrajícího německou bundesligu. Hradecký hráč, klient manažerské skupiny Sport Invest, byl už v neděli v Praze na zdravotních testech. Včera se jeho přestup dolaďoval. „Byl by to splněný sen," říkal na konci minulého týdne.

Ten se mu splnil, což bylo vlastně jisté už o víkendu. Hradecký kouč Karel Havlíček už s devatenáctiletým středopolařem nepočítal. „Těžko můžeme držet hráče, který se chce posunout. Slávistické nabídce nemůžeme odolat," přiznal.

V nejvyšší soutěži ihned zaujal drzostí a technikou

Proč ale Slavia sáhla po hráči, který nedal v minulém ročníku ligy ani jeden gól, byť naskočil do pětadvaceti utkání? Důvod je jasný, Trubač může být budoucí lídr, hvězda, reprezentant. Je členem národního mužstva do dvaceti let, v mladších kategoriích býval dokonce kapitánem. Do nejvyšší soutěže naskočil už v sedmnácti letech – a ihned zaujal drzostí, technikou.

Fotbalisté Slavie. Ilustrační foto.
Slavia si na úvod přípravy poradila s Žižkovem

Zatím však není jisté, zda dostane šanci rovnou ve Slavii. Spíše se nabízí pozvolnější cesta, mistr by ho mohl poslat na hostování do některého z prvoligových klubů. „I tak by to byl posun," upozornil hráč, jenž je čtvrtou posilou Slavie. Před ním přišli zkušenější: brankář Jan Laštůvka, stoper Jakub Jugas a záložník Jakub Hromada.