A pro úplnost ještě jeden údaj: Pražané zvítězili v osmi z devíti přípravných zápasů. Slavia tak potvrzuje, že s novými posilami a Číňany za zády rozhodně vedle nešlápla.

Pražskému celku se vydařil vstup do utkání proti šestému celku polské ligy. Už ve čtvrté minutě se sám před brankou zjevil snajpr Milan Škoda a nemýlil se. Pět minut před poločasem pak o sobě dala vědět jedna ze zimních posil "sešívaných". Záložník Josef Hušbauer zvyšoval povedenou přízemní střelou k tyči.

"Pepu jsme přivedli proto, aby dal naší hře nějakou myšlenku. Zatím jsem s ním spokojený," uvedl na stránkách Slavie trenér Dušan Uhrin mladší.

Uhrinovi už se rýsuje základní jedenáctka

Krátce po pauze si však vybral slabší chvilku nový muž v bráně Slavie Jiří Pavlenka, který na druhý poločas vystřídal Berkovce, a propustil do sítě nepovedenou střelu Davida Kownackého.

Chybu ale ve zbytku zápasu napravil, už neinkasoval a naopak výhru Slavie pojistil z dorážky po neproměněné penaltě gruzínský záložník Levan Kenija. A slávisté byli dál při chuti. V nastavení přidali ještě čtvrtý gól, kvůli ofsajdu ho ale rozhodčí neuznal.

"První půli jsme hráli velice dobře, tak nějak bych si to představoval. Ve druhé půli už tempo opadlo a dostali jsme zbytečnou branku," zhodnotil Uhrin. "Jsem spokojen, ale uvidíme, zatím to nic neznamená. Pořád to nejsou ostrá utkání, uvidíme, jak začneme ligu," zůstává při zemi.

Slavia zakončí španělské soustředění v pátek duelem s osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev a Uhrinovi už se prý rýsuje i základní jedenáctka. "Pomalinku ano, ale ještě jsem s hráči nemluvil. Teď odehrajeme generálku s Dynemem Kyjev, kde by měla nastoupit tak z 80 procent základní sestava," řekl.

Slavia Praha - Lech Poznaň 3:1 (2:0)

Branky: 4. Milan Škoda, 40. Hušbauer, 69. Kenija - 49. Kownacki.

Sestava Slavie: Berkovec (46. Pavlenka) - Bořil (72. Mikula), Bílek (72. Latka), Deli (72. Frydrych), T. Jablonský (77. Holík) - Štohanzl (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (77. Piták), Souček (64. Barák), Zmrhal (80. Černý) - Železník (46. Mešanovič), Milan Škoda (66. Kenija). Trenér: Uhrin ml.

Čtěte také: Nový dres: Slavia má oslnit čínskými znaky. Tvrdík vyslyšel fanoušky