Přední Kopanina se po roce rozloučila s divizí. S jakými pocity se vracíte do přeboru?

Divizi jsme si užili, navzdory sestupu považujeme sezonu pro klub za osvěžující a inspirující v mnoha ohledech. Bohužel záchrana o jedno místo utekla.

Portugalec Danny si poprvé navlékl do zápasu sešívaný dres.
Pražská „S“ odstartovala rakouská soustředění

Divizi váš tým hrál i v minulosti. Byla teď jiná? Pokud ano, tak v čem?

V historii našeho klubu to byla celkově osmá sezona v divizi. Poprvé jsme ale byli ve východočeské skupině C, takže všechno bylo jiné. Soupeři, stadiony, nová města. Zajímavé! 

Jaký nejsilnější dojem si ze čtvrté nejvyšší soutěže odnášíte?

Když postoupíte z přeboru, člověk si v divizi uvědomí ten rozdíl. Hráli jsme proti klubům, které byly dříve druholigové, třetiligové. Třeba Čáslav, Kolín, Pardubice, Letohrad. Dále tam byly Vysoké Mýto, Trutnov, Ústí nad Orlicí a další. Jsou to velká města, radnice kluby významně podporují, fotbal tam má zakořeněnou tradici. Není snadné pro Přední Kopaninu proti nim uspět. Ale drželi jsme se.

Martin Jiránek.
Hvězdná posila Dukly Jiránek: Myslíme na evropské poháry

Zkuste shrnout důvody, které vás nakonec poslaly zpět do krajského přeboru.

Na podzim jsme udělali jen patnáct bodů, což byl malý základ. Přes zimu jsme chtěli posílit víc než se nakonec povedlo a na jaře nám řada opor laborovala se zraněním. Útočníka Pešíra bolest donutila přestat hrát úplně, další bývalý ligový útočník Pospíšil šel ze hřiště rovnou na operaci. V útoku hrozilo reálné nebezpečí v podstatě jen od Dana Urbana, což je na divizi málo.

Mohlo za to třeba i patnáct penalt nařízených proti vašemu týmu?

Samozřejmě divize je pro nováčky přísná, zejména skupina C. Hráli jsme proti stabilizovaným týmům v této soutěži a je potřeba si to uhrát hlavně doma. Tahle východočeská divize je specifická v dobrých vztazích mezi kluby z regionu a pokud nemá Pražák nahraných dost bodů, nemá to v závěru jednoduché. Některé výsledky na úkor silných týmů nás překvapily, ale tak to prostě je.

Fotbal. Ilustrační foto.
Uhelky odmítly postoupit. Zličín sestupuje

Stejně to ale na mě dělá dojem, že se vám v divizi líbilo. Je to tak?

Divize nás bavila. Starší kluci si jí chtěli zahrát, a to bylo podstatné. Náš pilíř v brance Jirka Švarc je navíc z Hradce Králové, takže to měl všechno okolo komína. Dan Urban, náš nejlepší střelec, je zase odchovancem Dvora Králové nad Labem. Divize C má silné kluby s krásnými stadióny. Po třech letech v pražském přeboru to byla taková zážitková sezona.