Brněnský brankář Dušan Melichárek chytil penaltu, záložník Miloš Kratochvíl trefil tyč. „Herně jsme splnili to, co jsme si řekli, ale jde jen o půlefekt. Chyběl gól. Máme jen bod a z tohoto pohledu jsme zklamaní,“ řekl domácí kouč Svatopluk Habanec.

Hráči Bohemians Praha.
Bohemians jsou na koni, Dukla má co napravovat

Brňané jsou zklamaní

Brňané zlepšili výkon a byli aktivnější, než soupeř. Přesto je bod málo, což dokumentoval třeba i zlostný výkřik tožského forvarda Francise Koného při odchodu z hřiště nebo velice strohé hodnocení gólman Melichárka.

„Potřebovali jsme vyhrát a nevyhráli jsme, to je rozhodující. Nejde o chycenou penaltu, nejde o nic. Prostě jsme nedali gól. My i trenér jsem hráli za Brno a chtěli jsme vyhrát. Je to škoda,“ zhodnotila krátce brněnská brankářská jednička a ukončila rozhovor.

Druhou půli odstartovala lépe Bohemka

Už od začátku utkání šlo vidět, že jde pro Zbrojovku o důležité utkání. Její bázlivost vyústila v penaltu. V jedenácté minutě brněnský stoper Tadas Kijanskas zezadu podkopl Jevgenije Kabajeva. Následný pokutový kop však Jan Kuchta trefil v ideální výšce pro Melichárka, který nabídkou nepohrdl a penaltu chytil.

Ilustrační foto.
Nastoupí fotbaloví ševci na Dukle i s Jiráčkem?

„Vzal jsem si míč, když byl Kabajev faulovaný. Faulovaný hráč penaltu pak nemá kopat. Klukům se musím omluvit. Mohli jsme mít tři body, je to škoda,“ hlesl pražský forvard.

Tento moment Brňany nakopl, měli územní převahu, ale v první půli si nevytvořili vyložené šance. Až na startu druhého poločasu po průniku Jakuba Přichystala střílel Tomáš Pilík z malého vápna v dobré pozici jen do náruče brankáře Tomáše Fryštáka.

„Obránce mi šel do bloku, neměl jsem moc času. V první chvíli jsem přemýšlel, že si to vezmu na dva doteky, ale nešlo to, musel střílet levou nohou. Bohužel nebyla to tak silná střela, aby nadělala brankáři problémy,“ mrzelo Pilíka

Diváci se branky nedočkali

Stejný hráč mohl po hodině hry z voleje po rohu otevřít skóre, střela mu ale nesedla. Za chvíli napřáhl zpoza vápna Miloš Kratochvíl a jeho dělovku zastavila až spojnice břevna a tyče. Diváci už tak branku na brněnském stadionu neviděli.

„Vlastně jsme soupeři dali dárek v podobě neproměněné penalty. V ten moment se okamžitě energie na obou stranách prohodila. Šli jsme do útlumu, nepřesností, alibi a soupeř si začal věřit. Nakonec musíme být rádi za bod,“ hodnotil hostující trenér Martin Hašek. 

David Bartek je nepostradatelnou oporou vršovických Klokanů.
Záložník Bohemians David Bartek se z ligové branky raduje výjimečně

Utkání se obešlo bez prohřešků proti návštěvnímu řádu. Dokonce se hrálo bez brněnského kotle. Podmínka od disciplinární komise tak nebyla narušena a v příštím domácím utkání proti Spartě nebude stadionu uzavřený. „Děkuju fanouškům, že neprovedli nějakou věc, která by nás připravila o podporu na duel se Spartou," dodal Habanec.

Zbrojovka Brno – Bohemians Praha 1905 0:0Neproměněná penalta: 12. Kuchta (Bohemians).
Žluté karty: Kratochvíl, Pilík – Šmíd.
Rozhodčí: K. Hrubeš – D. Pospíšil, M. Myška.
Diváci: 3.480.
Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík (C), Kijanskas, Jakub Šural – Polák (81. Michal Škoda) – T. Pilík, Kratochvíl – Přichystal (58. Fortes), Koné, Lutonský.
Trenér: Habanec.
Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter (72. Mašek), Švec, M. Hašek, Nečas (87. Jindřišek) – Kabajev (60. Jirásek), Kuchta.
Trenér: Hašek.