„Jan Sýkora byl prioritou trenérského týmu a od října máme zájem o jeho příchod do klubu. Mohu s radostí potvrdit, že máme dohodu se Slovanem Liberec i samotným hráčem. Věříme, že celý přestup bude formálně dokončen v řádu hodin nebo několika málo dnů," uvedl Tvrdík pro internetové stránky Slavie.

Třiadvacetiletý Sýkora je zřejmě nejžádanějším českým hráčem zimního přestupového období. Zájem o něj projevily všechny tři nejlepší kluby ligové tabulky Plzeň, Slavia a Sparta, která má na reprezentačního univerzála předkupní právo. Momentálně běží lhůta, v níž mohou do jednání Letenští vstoupit.

Psali jsme: Zažil životní půlrok. Sýkora: Zájem top klubů? Hrozně si to užívám

Eden dostal přednost před Letnou

„Je logické, že o tohoto mladého a perspektivního reprezentanta měla zájem nejen Slavie, ale i naši největší konkurenti z Plzně a Sparty. Hráč se rozhodl pro Slavii. V současné době běží lhůta na uplatnění opce ze strany Sparty, ale jsme přesvědčeni, že se již jedná jen o formální proces. Samotný hráč již Spartě oznámil, že dává přednost Slavii, a Sparta je stejná jako my," doplnil Tvrdík.

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský není s odchodem opory Slovanu definitivně smířený. „Je to hráč Liberce, má tu smlouvu a počítáme s ním. Stále je naším hráčem a okolnosti nejsou úplně jednoduché. Stát se může vše. Aktuálně tu trénuje, ale jeho odchod je velmi pravděpodobný," připustil Trpišovský. „Za poslední rok a půl přicházíme o pátého šestého klíčového hráče. To už ale nemá smysl řešit, podstatné je, jak si s tím poradíme."

Také čtěte: Přestup? Nejkonkrétnější je zatím Slavia, prozradil Vukadinovič