Olympia do Prahy přesídlila z Hradce Králové, když na jaře stejnojmenný klub postoupil z ČFL. Vzhledem k nevyhovujícím podmínkám v královéhradeckých Kuklenách, které nesplňovaly parametry pro účast ve druhé nejvyšší soutěži, se mužstvo přesunulo na pražský Strahov. Své zápasy hraje na stadionu Evžena Rošického, který má kapacitu téměř 20 tisíc diváků.

Fotbalisté Slavie. Ilustrační foto.
Slavia si na úvod přípravy poradila s Žižkovem

Rozhodovalo se v samotném závěru

Bude však bojovat takřka před prázdnými tribunami. Na první zápas se totiž přišlo podívat jen 350 zvědavců. Olympia ho zvládla, i když při ní v první půli stála pověstná paní Štěstěna, jelikož Východočeši dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Nejprve Fousek mířil do břevna, po něm Petráň trefil tyč.

Rozhodovalo se až v samém závěru. Šest minut před koncem v době, kdy Olympia hrála v oslabení bez vyloučeného Petra Rotheho a spíš se čekalo, že by se mohli prosadit zkušení hosté se střelecky zaskvěl Ladislav Vopat. Nový klub tak slavil premiérové vítězství v druhé lize.

Čtyři góly za půli. Viktoria smetla Duklu 4:0
FOTO: Čtyři góly za půli. Viktoria smetla Duklu 4:0

Viktora zamíří do Českých Budějovic

Tradiční účastník druhé ligy Viktoria Žižkov vstoupí do soutěže až dnes. Mužstvo vedené koučem Davidem Vavruškou zamíří do Českých Budějovic, kde se před televizními kamerami střetne s místním Dynamem.

„Ovlivnit by to hráče nemělo. Pokud chtějí hrát profesionální fotbal, musí podobné záležitosti zvládat. Každý je však jiný,“ uvedl na klubovém webu žižkovský trenér Vavruška. „Mužstvo je zdravotně v pořádku. Nějaké otazníky v sestavě máme, to tak bude vždycky,“ dodal.

Hráči Viktorie Žižkov.
Viktoria Žižkov porazila Sokolov 5:0 a připravila ho o trenéra

1. kolo II. fotbalové ligy:Olympia Praha Pardubice 1:0 (84. Vopat). Rozhodčí: Ginzel Vlček, Petřík. ŽK: Rothe, Liener Piroch, Černý. ČK: 61. Rothe (Olympia). Diváci: 350.
Sestava Olympie: Frydrych Maršálek, Rothe, Frizoni, Žežulka Ruml, Vopat (90.+4 Kuťák), Liener, Verner (87. Novák) Opluštil, Dordevič (90.+1 Bareš). Trenér: Sazima.
Další výsledky: Frýdek-Místek Opava 1:1 (0:0), Příbram Znojmo 0:0, Varnsdorf Třinec 0:1 (0:1), Vlašim Baník Sokolov 2:1 (0:1), Vítkovice FK Ústí nad Labem 0:0, Hradec Králové Táborsko 1:1 (0:1).