Sparta na miniaturním stadionu v Haderslevu nastoupila ve stejné sestavě jako o víkendu v lize, kdy porazila 2:0 Bohemians 1905. Trenér Ščasný do útoku poslal Juliše, v záloze dostal šanci Holzer a na lavičce se poprvé objevila čerstvá posila Karavajev, který v úterý přestoupil z CSKA Moskva.

Do první šance se dostalo v páté minutě Sönderjyske - stoper Mazuch se nechal obrat o míč, ale Guira postupoval z úhlu sám na branku a jeho centr bez problémů pokryl gólman Koubek. Sparta zahrozila v 18. minutě, kdy se k dorážce dostal Juliš, ale napoprvé ho zastavil brankář Skender a poté rozhodčí, který mu odpískal faul.

Po půlhodině hry se opět dostali ke slovu domácí. Po závaru po rohovém kopu se k míči na hranici malého vápna dostal Dal Hende a jeho ránu na poslední chvíli zastavil skluzem Costa.

Reflexivní zákrok Koubka

Ve druhém poločasu se na pořádnou šanci čekalo až do 65. minuty a Sönderjyske nebylo daleko od vedoucího gólu. Dal Hendeho při rohovém kopu neuhlídal Kadlec a Spartu od inkasování zachránil brankář Koubek, který míč reflexivně vykopl nohou.

Když zhruba deset minut před koncem neuznal rozhodčí Šuralův gól kvůli těsnému ofsajdu, nedokázala Sparta v pohárech popáté za sebou v zápase s dánským soupeřem skórovat. Sönderjyske ani ve svém pátém duelu na evropské scéně neprohrálo.

Sparta do play off zamířila po neúspěšném třetím předkole Ligy mistrů, kde vypadla se Steauou Bukurešť a na účast v elitní soutěži čeká od roku 2005. Po vyřazení jí připadlo asi deset milionů korun, a pokud by se jí podařilo projít do základní skupiny Evropské ligy, získala by minimálně dalších zhruba 70 milionů.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Sönderjyske - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (Tur.). ŽK: Guira - Mareček, Kadlec. Diváci: 4795.

Sönderjyske: Skender - Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende - Absalonsen, Drachamnn, Romer (73. Kroon), Madsen - Guira, Uhre (74. Klöve). Trenér: Michelsen.

Sparta: Koubek - Zahustel, Mazuch, Kadlec, Costa - Šural (80. Pulkrab), Dočkal, Vácha, Mareček, Holzer (46. Frýdek) - Juliš. Trenér: Ščasný.