Ráz první půle určily hned úvodní sekundy Tomáš Wágner sklepl míč do běhu Lukáši Budínskému, který se neúspěšně snažil přelobovat Bičíka ve sparťanské bráně. Pražané toho krom jedné Karavajevovy akce moc nepředvedli a ve 40. minutě mohli být rádi, že přežili klasickou trmu vrmu ve vlastním vápně, protože karvinský Jovanovič trefil metr před bránou pouze svého spoluhráče Wágnera.

Hráči Sparty.
Sparta jede do Karviné pro výhru

Karviná mohla udeřit z brejku 

„V šatně jsme si o půli museli říct, že je třeba hrát daleko ofenzivněji," přiznal trenér Pražanů Petr Rada. Jeho pokyny sparťané vyslyšeli a do druhé půle opravdu vběhli s daleko větší chutí. Do slibné příležitosti se v 53. minutě dostal Josef Šural, proti němuž třicet metrů od brány hasil nebezpečí brankář Laštůvka. Šural si nevěřil na přímý pokus do opuštěné brány, ale jeho centr na hranici vápna zablokoval rukou jeden z karvinských obránců. Následný přímý kop poslal Bogdan Vatajelu přímo na bránu, ale Laštůvka si i přes teč poradil.

Po hodině hry Karviná mohla udeřit z brejku, ale Letenské proti Puchelovi včasným vyběhnutím zachránil Bičík. Až na tuto výjimku stále tlačila Sparta, která se dočkala vytouženého gólu v 71. minutě. Lafata po rohu prodloužil na zadní tyč, kam si naběhl Michal Kadlec a bylo to 0:1.

David Lafata ze Sparty (vpravo).
Sparta těžce skládá sestavu. Opět ji trápí obří marodka

Jediný sparťanský gól dal Kadlec 

Karviná odpověděla o dvanáct minut později po hezké kombinační akci, když po přihrávce Janečky uklidil míč do brány Libor Holík. Opařená Sparta se ještě dostala do obrovské šance v 93. minutě, jenže Ondřej Zahustel tváří v tvář Janu Laštůvkovi neuspěl.

„Nehráli jsme dobře. Tým jako Sparta by si měl proti Karviné vypracovat daleko víc šancí," shrnul utkání střelec jediného sparťanského gólu Michal Kadlec. Fotbalisté v rudých dresech mohli být rádi, že v podvečerním utkání Mladá Boleslav s Plzní také pouze remizovala. Dvě kola před koncem soutěže tak Sparta na třetím místě stále drží čtyřbodový náskok.

Autor: PETR TOMÁŠEK

Josef Šural zev Sparty (vlevo) a Roman Hubník z Plzně.
Sparta přejela Plzeň a pomohla Slavii do čela

Karviná Sparta 1:1Branky: 82. Holík 71. M. Kadlec. Rozhodčí: Julínek Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Janečka Lafata. Diváci: 4833. Poločas: 0:0.
Sestava Sparty: Bičík Karavajev, Holek, M. Kadlec, Hybš Sáček, Vácha Konaté (86. V. Kadlec), Lafata, Vatajelu (80. Zahustel) Šural. Trenér: Rada.