V sezoně totiž vyhrál i oba zápasy nad Bohemians 1905 a Duklou.

"Je to slavnostní chvíle, které si vážíme," řekl trenér Vítězslav Lavička. "Je příjemné vědět, že se nám daří nejen v historicky nejslavnějším derby, ale i proti ostatním pražským klubům. Ukazuje nám to, že k titulu jdeme správnou cestou," dodal.

Klíč od Prahy je pro Spartu první trofejí v sezoně. Letenští jsou blízko k ukončení čtyřletého čekání na titul, navíc David Lafata s Josefem Hušbauerem se přetahují o korunu pro krále střelců. "Je to hodně zajímavé. Pepa může vyhrát jako první záložník, David zase počtvrté za sebou. Nicméně platí, že největším lákadlem je pro nás všechny titul," řekl záložník Lukáš Vácha.

Zatímco souboj o ligového střelce se potáhne až do posledního kola, titul může Sparta za určitých okolností získat už o nejbližším víkendu. Když Plzeň nezvládne páteční zápas s Teplicemi, může Lavičkův tým slavit už v sobotu doma proti Liberci.

"Byl by to ideální scénář. Slavili bychom doma a v předstihu, takže bychom se pak mohli soustředit na pohár," řekl Vácha. "Přáli bychom si to. Když to ale přijde později, také se zlobit nebudeme," přidal Lavička.