Sparťané nezvládli první poločas a hosty už ve čtvrté minutě poslal do vedení Milan Škoda. Nejlepší střelec soutěže skóroval počtrnácté v sezoně, radost z další trefy mu pak překazilo břevno. Svěřenci Vítězslava Lavičky se po pauze výrazně zvedli. Nejprve v 66. minutě třináctou trefou v ročníku vyrovnal kapitán David Lafata a v závěru dokonal obrat Brabec.

Sparta porazila aktuálně dvanáctou Slavii v pátém ligovém derby za sebou.

Čtrnáctý Liberec remizoval 1:1 na hřišti čtvrté Mladé Boleslavi a v tabulce se na dva body vzdálil sestupovému pásmu. Utkání gólově otevřel už ve čtvrté minutě hostující Nizozemec Kevin Luckassen, alespoň bod zachránil Středočechům v 59. minutě Bosňan Jasmin Ščuk.

Nováček z Českých Budějovic prohrál 0:1 v Příbrami a nebodoval ani v sedmém zápase jarní části. O jedinou branku se postaral ve 47. minutě slovenský stoper Tomáš Hájovský. Snahu Jihočechů o vyrovnání půl hodiny před koncem zhatilo vyloučení Jaroslava Machovce. Budějovice zůstaly poslední, naopak osmá Příbram si polepšila na 29 bodů a je blízko jistotě záchrany.

Dukla otočila duel v Jihlavě a po vítězství 2:1 poskočila na šesté místo tabulky. Pražané v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř utkání bez výhry, naopak Vysočina po stejně dlouhé době našla přemožitele a je desátá. Domácí poslal do vedení Adam Jánoš, ale ještě do přestávky vyrovnal Roman Polom a v 53. minutě rozhodl Bosňan Aldin Čajič.

Už v pátek třetí Jablonec před svým publikem deklasoval druhého nováčka Hradec Králové 4:0. Devátá Ostrava zvítězila 2:0 na hřišti pražských Bohemians 1905, kteří zůstávají třináctí s náskokem pěti bodů na předposlední Hradec.