Po nástupu sparťanské výpravy do letadla nastaly potíže, kvůli kterým byl let odložen. Někomu z cestujících se udělalo špatně a musel vystoupit. Zároveň se hledala jeho zavazadla. Místo plánovaného odletu v 9:00 tak poslední český účastník evropských pohárů vyrazil na tříhodinovou cestu se zpožděním.

Podobně na tom byli sparťané i před rokem při cestě do Krasnodaru, kdy je zdržela porucha letadla odhalená až při předstartovní kontrole a také zdlouhavá pasová kontrola. V Rusku pak vyhráli 3:0 a postoupili.

Sparta chce s Rostovem uspět

V úvodním utkání druhého kola Evropské ligy nastoupí proti FK Rostov a rádi by oživili vzpomínky na minulý ročník, kdy ve stejné fázi vyřadil jiný ruský celek FK Krasnodar a nakonec došel až do čtvrtfinále.

„Chceme s Rostovem uspět. Duel se hraje na dva zápasy, tomu přizpůsobíme taktiku. Věříme, že jsme schopni uspět, i když proti nám stojí velmi kvalitní tým s dobře organizovanou hrou," řekl sportovní manažer a trenér Tomáš Požár, kterého čeká pohárová premiéra.

Rosického stále trápí achilovka 

V ní bude postrádat největší hvězdu týmu záložníka Tomáše Rosického. Bývalý reprezentační kapitán zatím od letního návratu na Letnou z Arsenalu odehrál kvůli vleklým potížím s achilovkou jen pár minut v lize v září proti Mladé Boleslavi. Neodletěl ani do Rostova a pokusí se připravit alespoň na odvetu. Požár nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

Rostov do vyřazovací části Evropské ligy zamířil ze třetího místa v základní skupině Ligy mistrů, kde dokázal porazit 3:2 Bayern Mnichov a odehrál dva vyrovnané zápasy s Atléticem Madrid (0:1, 1:2). Přípravu na Spartu pojal velmi vážně, když trénoval téměř v utajení.

Bude se hrát o hodně

„Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum pro to, abychom je nemohli sledovat," uvedl Požár. „Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reagovat a připravit se na ten dvojzápas," dodal.

Sparta se může opřít o vydařenou přípravu, v níž ani jednou neprohrála a v osmi zápasech inkasovala pouhé dva góly. Letenští si mimo jiné dokázali poradit 2:0 s druhým celkem ruské ligy Zenitem Petrohrad, který s Rostovem remizoval 0:0 a porazil ho 3:2.

Čtěte také: Sparta má velké cíle. Uspět v Evropě a zaútočit na titul v české lize